Битката с машините затрудни и вота в Русе

  • 10 юни 2024 07:21

  • 414
  • 0
Битката с машините затрудни и вота в Русе
© БНТ

Опашки пред секционните комисии, съпроводена от ниска избирателна активност в Русе. Едва половината от протоколите в Русенско са обработени.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

Приети и обработени към момента са едва половината от 337 секционни избирателни комисии в Русенско. Причината са проблеми с машините през целия изборен ден. Двойният вот допълнително затруднил членовете на секционните избирателни комисии, допълни предсвдателят на РИК-Русе Милена Хинкова.

Всички членове на СИК са приключили изборния ден навреме. В четири секции, в села извън община Русе гласуването е продължило 15 минути след 20:00 часа, тъй като пред тях е имало хора, желаещи да дадат своя глас. По думите на предатавители на СИК забавянето е заради липсата на организация, предава БНТ.

Временни резултати във Варна: Първи са ГЕРБ-СДС с 29,82% - втори "Възраждане" със 17,66%

"Това забавяне е очаквано, тъй като през вчерашния ден в много от секционните избирателни комисии получавахме различни запитвания по отношение на начина, по който се гласува и начинът, по който се отчитат протоколите", каза Милена Хинкова - председател на РИК.

Допълни, че комисиите не са били наясно с дефектните бюлетини от машините. Най-голямата трудност за вота в Русе е било разграничаването на това кои бюлетини са действителни и кои не, както и "борбата" на избирателя с машините.

Резултатите от областта се очаква да бъдат известни в следобедните часове днес.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
414 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини