Георги Лозанов се пита: Защо ли президентът сега - в края на изборите, ясно заяви перспективата за собствен проект?

  • 09 юни 2024 00:03

  • 1458
  • 0
Георги Лозанов се пита: Защо ли президентът сега - в края на изборите, ясно заяви перспективата за собствен проект?
© Булфото, архив

Аз съм десен човек и смятам, че дясната политика носи перспектива за обществата. Това, което ме притеснява в дясната политика тип Льо Пен, е, че е склонна да подкрепя олигархически режими и автократи от типа на Путин. Това коментира за "Нова телевизия" културологът Георги Лозанов.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

"Въпросът е какво точно ще се случи? Дали това дясно ще успее да защити демократичните ценности, или ще е един нов тип толерантност към олигархически режими, които все повече обграждат Европа и ЕС? А и проникват вътре. Въпросът за България, според мен, е кой ще поеме ролята на българския Орбан? Защото тази ситуация вече създава такава рамка. А българският Орбан много бързо има риск да се превърне в българския Путин”, добави той.

Лозанов се е запитал и защо ли президентът сега - в края на изборите, е заявил ясно перспективата да прави собствен проект.

„Голямата новина на тези избори е отстъплението на ПП-ДБ. По отношение на европейските избори това, че левите и зелените отстъпват, е прекрасно. Това, че десните настъпват, е прекрасно. Това, че десните набират скорост е прекрасно", коментира на свой ред политологът Георги Харизанов. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1458 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини