Съмнения за организиран превоз и манипулиране на вота във Видин

  • 09 юни 2024 17:40

  • 530
  • 0
Съмнения за организиран превоз и манипулиране на вота във Видин
© Булфото

Масово гласуват хората от видинския квартал "Нов път", въпреки че за настоящите избори на територията на самия квартал няма разкрита нито една избирателна секция. В Районната избирателна комисия е подаден сигнал от политическа формация за организиран превоз на хора от квартала до местата, в които трябва да гласуват и съмнения за манипулиране на вота.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

Най-голямата от избирателни секции, в които гласуват от видинския квартал "Нов път", е в бившо училище, а още преди обед там имаше струпване от хора, които чакаха да упражнят вота си.

"Гласувам да видиме дали ще има подобрение".

"Да си работят хората, да си изглеждат децата, иначе хората, всичко живо бяга по чужбина."

Ето колко е избирателната активност към 16 ч.

За настоящите избори секциите от "Нов път" бяха преместени на други места в града, заради ремонт на тоалетни в училището, където досега се гласуваше. От общината обясниха, че така ще се попречи и на манипулиране на вота. Жители на "Нов път" тогава недоволстваха и обявиха, че заради преместените секции много от тях няма да гласуват.

"Много ни е неудобно така. От там идвам пеша до тука.

- Въпреки това сте дошли да гласувате. Защо?

- За доброто на България."

От секционната комисия обясниха, че няма напрежение, както и забавяне при гласуването.

"Имаше вълна, така да речем от около 20-30 човека накуп, сега вече нещата са малко по-спокойни, като всичко е в нормална обстановка. Няма проблеми", каза Тереза Кирилова, председател на СИК № 69.

Пред съседната избирателна секция, в която гласуват хората от други адреси в града, чакащи нямаше.

"При нас има от 300 човека, 23-ма човека гласували. Тука на половин час влиза един човек", заяви Росен Станков, председател на СИК №77, предава БНТ. 

В Районната избирателна комисия е подадена жалба за организиран превоз с пътнически автобус от квартал "Нов път" до секциите за гласуване. Имат съмнения, че организаторите на транспорта манипулират вота на превозваните от тях хора. При проверката от Районната избирателна комисия не са установили нарушения.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
530 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини