70 жалби са постъпили до 14:00 часа в РИК - Благоевград

  • 09 юни 2024 15:57

  • 470
  • 0
70 жалби са постъпили до 14:00 часа в РИК - Благоевград
© Булфото

70 жалби са постъпили до 14 часа в РИК Благоевград. От комисията определят ситуацията като безпрецедентна. Над 70 са сигналите за гласуване с придружител.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 782

Те са подадени от Симитли, от една и съща коалиция. От същата коалиция има и 12 сигнала за купуване на гласове, които са прекратени по компетенция към полицията и прокуратурата.

Очаква се решение на ЦИК за преустановяване на гласуването с машини в още три секции в областта, след като преди обед това стана в друга в Сандански, предава БНТ. Основният проблем, който на по-късен етап от изборния ден ще създаде проблеми е този с масовата подмяна на членове на СИК. Те са около 400, като най-много са в Петрич.

400 членове на СИК са сменени за два дни в Благоевград

Екипът ни разговаря с представители на такива комисии. Те увериха, че всеки нов членове е преминал обучение и не се очакват проблеми при отчитането на вота и попълването на изборните книжа. От РИК - Благоевград обаче смятат, че проблем ще има. А като основна причина за отказа изтъкват - големият обем работа заради факта, че изборите са 2 в 1, с преференции и при двата вота.

И един интересен сюжет проверяват от РИК. Членове от женски пол на една от секциите в Петрич са подали сигнал за непристойно и грубо отношение спрямо тях от друг член от мъжки пол. Престои комисията за провери сигнала и да се произнесе.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
470 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини