В спокойна обстановка започна изборният ден в Ловешка област

  • 09 юни 2024 09:39

  • 139
  • 1
В спокойна обстановка започна изборният ден в Ловешка област
© NOVINI.BG/CANVA

В спокойна обстановка започна изборният ден в Ловешка област, съобщиха за БТА от Областната дирекция (ОД) на МВР. Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред. Около 400 служители на полицията са ангажирани за спокойно протичане на изборния ден – за охрана на секциите, на обществения ред и контрол за движението по пътищата.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 897

Охраната на помещения през изминалата нощ е протекла нормално. Тази сутрин секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на избирателните секции без нарушения и до този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите на територията на областта. Във всички избирателни секции са извършени предварителни проверки от екипи на полицията и пожарната, с оглед гарантиране на сигурността на изборния процес.

От полицията напомнят, че в изборните помещения няма да бъдат допускани въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи ще се намесват за възстановяване на реда, само когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия. Продължават превантивните и оперативни мероприятия за предотвратяване и разкриване на престъпления против политическите права на гражданите и осигуряване законосъобразността на вота.

От 9 май до 10 юни в Министерството на вътрешните работи функционира денонощно открита линия - телефон 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg, за сигнали за нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.

И в днешния ден служителите на сектор „Български документи за самоличност“ при ОД на МВР-Ловеч, ще работят от 8:30 до 19:30 часа и ще оказват съдействие на гражданите без валидни документи за самоличност, желаещи да упражнят правото си на глас.

Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта. От началото на седмицата до момента са издадени общо 19 удостоверения.

Последвайте канала на

Десислава Станева
139 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.09 | 09:41

1
Процесът по приемане на ТУРЦИЯ, ГЪРЦИЯ, БЮРМ МАКЕДОНИЯ, СЪРБИЯ, УНГАРИЯ, СЛОВАКИЯ и всички БАЛКАНСКИ СЛАВЯНСКИ ДЪРЖАВИ в БРИКС ЗАПОЧНА! В БРИКС ЩЕ ТЪРГУВАМЕ СВОБОДНО с 90% от СВЕТА със СОБСТВЕНАТА СИ ВАЛУТА и ЩЕ ЖИВЕЕМ в СИГУРНОСТ БЕЗ ЛГБТ. ВСЕКИ ЩЕ ИЗПОВЯДВА СОБСТВЕНАТА СИ ТРАДИЦИОННА ВЯРА и ЩЕ ГОВОРИ НА СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОДЕН ЕЗИК. САМО ВЪЗРАЖДАНЕ!

Добави коментар

Водещи новини