В спокойна обстановка започна изборният ден в Софийска област

  • 09 юни 2024 08:52

  • 105
  • 0
В спокойна обстановка започна изборният ден в Софийска област
© NOVINI.BG/CANVA

Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 878

Служителите на ОДМВР-София са поели охраната на всички секции на територията на областта.
 

Гражданите могат за подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са относими към дейността на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02/90 112 98 и на имейл izbori@mvr.bg , както и в ситуационния център на ОДМВР-София на тел. 02/982-50-93 и имейл odmvr-sofia@mvr.bg 

И в днешния ден служителите на сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-София ще работят от 8.30 до 19.30 часа и ще издават удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права. Заявления за издаване на удостоверения ще се приемат до 19.00 часа.

Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
105 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини