Пациентите на "Пирогов" ще могат да гласуват утре в изборна секция в болницата

  • 08 юни 2024 10:34

  • 225
  • 1
Пациентите на "Пирогов" ще могат да гласуват утре в изборна секция в болницата
©

Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина (УМБАЛСМ) "Н. И. Пирогов" осигурява изборна секция за своите пациенти на 9 юни. Това съобщиха от лечебното заведение.

Тази неделя Рапортна зала "Проф. Емил Таков" традиционно ще се превърне в изборна секция, в която желаещите пациенти могат да упражнят своето право на глас. Създадена е необходимата организация, която позволява дори на трудноподвижните пациенти да стигнат до секцията, добавят от "Пирогов".

От болницата уточняват, че възможността да се възползват от правото си на вот се отнася за хора, които са заявили предварително желание, защото и към датата на изборите са пациенти на "Пирогов", или не са заявили предварително желание, но в деня преди изборите ги хоспитализират по спешност и остават пациенти и в деня на изборите, както и хора, които постъпват за лечение в "Пирогов" в деня на изборите.

Камелия Нейкова: ЦИК не подготвя отмяна на машинния вот

БТА припомня, че съгласно Изборния кодекс не по-късно от 48 часа преди изборния ден ръководителите на болници, социални заведения, места за задържане и кораби трябва да информират за образуването на избирателни секции на територията на местата, които ръководят. За това те трябва да уведомят общинската администрация за вписаните в списъка лица, за да бъдат заличени от избирателните списъци по постоянния им адрес или адрес на пребиваване за гражданите на други държави членки на Европейския съюз. За да бъде образувана секция в болниците, социалните заведения, местата за задържане и корабите, е необходимо да бъдат подадени най-малко 10 заявления за гласуване от избиратели. 

Днес е ден за размисъл преди изборите за Народно събрание и за членове на Европейския парламент в неделя.

Последвайте канала на

Калина Христова
225 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.08 | 11:07

1
РАДЕВ=СИЛА! КОСТАДИНОВ=ПОСОКА! ВОЛГИН=ИСТИНА!

Добави коментар

Водещи новини