Осем машини за пробно гласуване са доставени за област Плевен

  • 27 май 2024 14:00

  • 196
  • 1
Осем машини за пробно гласуване са доставени за област Плевен
© Булфото (архив)

Осем машини за пробно гласуване за изборите на 9 юни, които са за Народно събрание и за Европейски парламент, са доставени за област Плевен. Това съобщи председателят на Районната избирателна комисия (РИК) в Плевен Ярослав Димитров.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 855

Две от машините са предоставени на най-голямата община – Плевен, една е на разположение на желаещите да видят как ще се гласува с машина в Областната администрация, а останалите пет се предават по график между другите 10 общини в областта.

От днес започва демонстрационното гласуване с машина в община Плевен, съобщи секретарят на местната администрация Соня Ганева. В работното време на Общината в стая 19 гражданите могат да опитат как биха гласували с машина на предстоящите избори "две в едно". Втората машина ще бъде предоставяна по график на малките населени места в общината. Пробното гласуване трябва да приключи до 3 юни, включително, допълни Ганева.

Според Стефан Манов от ЦИК основният брой недействителни бюлетини се дължи на грешка на избирателя

Последвайте канала на

Радина Лазарова
196 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.27 | 16:16

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини