Политологът Димитър Аврамов: По-лоша предизборна кампания не помня, лидерите се държат като племенни вождове

  • 22 май 2024 18:11

  • 1502
  • 7
Политологът Димитър Аврамов: По-лоша предизборна кампания не помня, лидерите се държат като племенни вождове
© Кадър: БТВ

Аз по-лоша изборна кампания не помня. Политическите лидери се държат като племенни вождове, а единствената им работа е да насъскат своите срещу другите. Лошото е, че след изборите шансът да се произведе нормален политически диалог е минимален. Това заяви политологът Димитър Аврамов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 818

„Има две тъжни неща, които се наблюдават в момента – самите политици потвърдиха участието си в записите и това, че на българското общество това не му направи никакво впечатление. Ние сме абсолютно неспособни да произведем какъвто и да е диалог, като общество. Всяка тема води до война“, изтъкна политологът Христо Панчугов.

По думите му скандалите ще са за сметка на избирателната активност.

Предизборен дебат: Приемане на еврото, вдигане на данъците и борбата с корупцията

„Очевидно има формации, които мислят по различен начин. Избирателите на ПП-ДБ нямат алфа мачо, който да казва какво да се прави. Но трябваше добрите намерения да бъдат реализирани сега. Как ще кажеш на хората, че имаш добери намерения, когато някакви полицаи ти вадят компроматни записи? ПП-ДБ направиха голяма грешка. Те влязоха във властта, консумираха я, и сега трябва да разберат, че политиката е разговор. Ако всичко това продължава, след изборите няма да има тема, по която да могат да говорят“, предупреди Аврамов.

„Много е важно да спрат да се занимават със себе си“, добави Панчугов.

„Така и не стигнахме до дъното на тези отношения. Най-важният въпрос беше да създадат независима административна структура от силните на деня, но не го го направиха, затова не можем да очакваме някаква промяна“, подчерта Димитър Аврамов.

„Трябва да разберат, че е важно да имаш подкрепа. Властта не може да се крепи на върха на топлийка. Трябва да имаш три крака. Скоро може да има нов „ДАНСwithme“, но този път да не е в полза на Христо Иванов. Политиката не е игра за наивници. В политиката трябва да осъзнаваш какво искаш да постигнеш и да се стремиш към него“, обясни Аврамов.

„Най-важно е какво ще се случи след изборите. Много силно се съмнявам, че ГЕРБ и ДПС ще направят открита коалиция. Мен лично такава вероятност ме плаши. Една група политици се провалиха в това да ни вкарат в нормален и разумен разговор. Те се отказаха да дадат алтернатива на българските граждани и ги оставиха отново да се оправят сами“, отбеляза Панчугов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1502 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2024.05.25 | 05:46

7
❤️ Г­­­о­­­р­­е­щ­и­­­ ­м­о­м­­и­­ч­е­­­т­­а­­ ­­в­и­­­ ­о­ч­­а­­­к­в­а­­т ­­­-­­ X­1­8­.­­F­­­U­­N
Снежко Снежев

2024.05.22 | 21:03

6
И що като... та те и индианците им са такива... тепегьози като вождовете си:)))!

2024.05.22 | 20:57

5
И двамата сте толкова зависими от тази ОПГ наречена ПП,че ставате смешни пред зрителите.

2024.05.22 | 20:56

4
И двамата сте толкова зависими от тази ОПГ наречена ПП,че ставате смешни пред зрителите.

2024.05.22 | 20:56

3
И двамата сте толкова зависими от тази ОПГ наречена ПП,че ставате смешни пред зрителите.

2024.05.22 | 20:21

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
тея

2024.05.22 | 18:18

1
от подмяната и доносническа бг същите като предишните гер.бави и де.песе само дето обслужват прокопи, бобоков, дончев и други олигарси ... ама по телевизиите на пропагандата и лъжата некви убитляци викат компромати им вадели, едва ли не искат да ги очернят, а те добри и чисти хах

Добави коментар

Водещи новини