Андрей Новаков: Време е да спре дискриминацията и посегателствата над българските шофьори

  • 21 май 2024 19:29

  • 1722
  • 1
Андрей Новаков: Време е да спре дискриминацията и посегателствата над българските шофьори
© Facebook

Трябва да бъде намерено незабавно и трайно решение на дискриминацията към българските шофьори на камиони. Това изтъкна кандидатът за евродепутат от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна след среща с представители на транспортния и спедиторския бранш в Пловдив.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 865

По време на разговора стана ясно, че опитите за посегателства и кражби се увеличават ежедневно, докато нашите камиони са задължавани да чакат на опашки в няколко конкретни държави в ЕС.

“Разпоредбите от Пакет Мобилност се ползват предимно за атака към шофьорите от България и Румъния. Налагат им се глоби в размер на хиляди евро на база ненужни, даже забранени проверки и несъществуващи изисквания”, коментира Новаков.

Николай Рашков, кандидат за евродепутат: В Брюксел не познават транспортната индустрия, имаме нужда от експертиза

“Това повече не може да продължава така. Решението ще дойде след разговори с властите на няколко държави, в които ясно и недвусмислено може да се каже, че се проявява откровена дискриминация към нашите шофьори”, каза той.

Повод за срещата на Новаков с представители на транспортния бранш е инициативата му за въвеждане на времеви стандарт от една минута за обработка на товарните камиони на вътрешноевропейските граници.

През април Европейският парламент се произнесе официално по тази инициатива с резолюция, с която задължи Европейската комисия да предложи палет от законодателни мерки за преодоляване на километричните опашки по границите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1722 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 05:49

1
❤️ Г­­­о­­­р­е­­щ­­и­ ­­­м­о­­м­­­и­­ч­е­­т­а­­­ ­­­в­и­­­ ­о­­ч­а­к­­­в­а­­т ­-­­ X­­1­­­8­­.­­F­­­U­­N

Добави коментар

Водещи новини