Утвърдена е Методика за удостоверяване на съответствието на машините за вота

  • 10 май 2024 14:15

  • 200
  • 1
Утвърдена е Методика за удостоверяване на съответствието на машините за вота
© Булфото (архив)

Министерството на електронното управление (МЕУ), Българският институт за стандартизация (БИС) и Българският институт по метрология (БИМ) утвърдиха Методиката за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията на чл. 213, ал. 3 от Изборния кодекс и изискванията за техническата спецификация.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 123

Това стана след приключването на общественото обсъждане на актуализираната версия на документа и разглеждането на получените в хода му становища. Министерството на електронното управление е в готовност да започне процеса по удостоверяване на техническите устройства след получаването на машините от ЦИК. Пълна прозрачност, публичност и спазване на заложените срокове в процеса по удостоверяване на машините за гласуване е поетият ангажимент от страна на Министерството на електронното управление. 

Изготвен е проект на актуализирана Методика за удостоверяване на съответствието на машините за гласуване за изборите на 09 юни 2024 г.

При разработването на Методиката са използвани добрите практики, европейски и международни стандарти, както и националното и европейското законодателство, съобщиха от пресцентъра на МЕУ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
200 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.10 | 19:27

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини