Удължават срока за набиране на външни експерти за удостоверяване на машините за гласуване

  • 24 април 2024 19:20

  • 355
  • 2
Удължават срока за набиране на външни експерти за удостоверяване на машините за гласуване
© Булфото, архив

Министерството на електронното управление удължава обявения срок за набиране на външни експерти в процеса по удостоверяване на техническите устройства за машинно гласуване до 17.30 часа на 29 април 2024 г.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 907

Кандидатите могат да подават своите заявления по електронен път на e-mail: mail@egov.government.bg, а с изискванията за подбор на външни експерти могат да се запознаят на: https://egov.government.bg/wps/portal/ministry-meu/home/elections/elections-2024-04-16.  

Министърът на електронното управление Валентин МундровВалентин МундровВалентин Мундров е назначен за министър на електронното управление в служебния кабинет с изпрати писмо до членовете на Консултативния съвет на ИКТ общността, с което ги призовава да се включат в процеса по удостоверяване на машините.

"Вярвам във високата гражданска отговорност на всички членове на ИКТ съвета, затова използвам повода да Ви призова да допринесете за прозрачността в изборния процес и да подкрепите усилията ни за връщане на доверието на българските граждани в машинното гласуване", се казва в писмото.

Методиката за удостоверяване на машините за гласуване ще бъде актуализирана до края на април

В него се посочва още, че основната задача на служебното правителство е да организира подготовката и провеждането на честни и демократични избори.

"Нашата задача, като ИКТ специалисти е да удостоверим машините за гласуване. Включването на представители на гражданското общество и бизнеса в този процес е гаранция, че ще изпълним задачата професионално, открито и прозрачно", пише още в писмото министърът на електронното управление.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
355 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:04

2
❤️ Г­­о­р­­е­­­щ­­и­­­ ­м­о­м­­и­­ч­­е­­­т­­­а­ ­­в­­и­­­ ­­о­­ч­­а­к­­­в­­а­т ­­-­­ X­­1­8­.­F­­­U­­N

2024.04.24 | 20:15

1
В Шенген не гласуват с машини

Добави коментар

Водещи новини