Методиката за удостоверяване на машините за гласуване ще бъде актуализирана до края на април

  • 18 април 2024 13:50

  • 211
  • 0
Методиката за удостоверяване на машините за гласуване ще бъде актуализирана до края на април
© МЕУ

Актуализирането на методиката за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията по чл. 213, ал. 3 от Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация ще приключи до края на месеца.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, служебният кабинет и изборите 2 в 1 809

Това стана ясно по време на работна среща между министъра на електронното управление Валентин МундровВалентин МундровВалентин Мундров е назначен за министър на електронното управление в служебния кабинет с, председателя на УС на Българския институт за стандартизация (БИС) Ивелин Буров, и.д. председателя на Българския институт по метрология (БИМ) Паун Илчев и главния секретар на БИМ Златко Халваджиев. 

Наемат 10 външни експерти за удостоверяване на машините за гласуване

Със заповед на тримата ръководители на отговорните институции вече е сформирана работна група от експерти, която да актуализира методиката. След изготвянето й ще бъде публикувана за обществено обсъждане. Всички етапи по удостоверяване на устройствата за гласуване ще се оповестяват и публикуват на официалната интернет страница на министерството, за да се гарантира максимална прозрачност на предприетите действия.

По време на срещата бяха обсъдени и етапите в процеса по удостоверяване на устройствата за гласуване, сроковете, както и отговорността и ангажираността на всяка една от трите институции, съобщиха от пресцентъра на МЕУ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
211 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини