ГЕРБ и ДПС предлагат: Без заседания на парламента и комисиите по време на кампанията

  • 16 април 2024 14:02

  • 1310
  • 2
ГЕРБ и ДПС предлагат: Без заседания на парламента и комисиите по време на кампанията
© Булфото, архив

По време на предизборна кампания за избор на народни представители за Народно събрание (НС) не се провеждат редовни пленарни заседания и заседания на комисиите. Това предвижда проект на решение за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на НС, сочи справка на страницата на парламента.

Вносители са депутати от ГЕРБ-СДС и ДПС  - Анна Александрова, Рая Назарян, Теменужка Петкова, Хамид Хамид и Ертен Анисова. В този случай сроковете по правилника спират да текат, с изключение на сроковете за писмени отговори, предвиждат промените.

Главният секретар на Народното събрание в предизборна кампания, когато парламентът не заседава, да осъществява неотложни административни функции на председателя на парламента, предлагат вносителите. С оглед постигане на равнопоставеност между кандидатите в предизборна кампания се предлага в този период да не се провеждат редовни пленарни заседания и заседания на комисиите.

ПП-ДБ след приетите промени в Конституцията: Поставихме началото на истинската съдебна реформа

Предлага се също да отпадне разпоредбата, според която, когато след обявеното време за начало на заседанието кворумът не е налице, парламентарна комисия да може да заседава и при наличния състав, като в този случай може да се провеждат само контрол, изслушвания и обсъждания, но не може да се провеждат гласувания и да се приемат актове.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1310 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.04.16 | 16:25

2
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим.====> use.my/sman
Ами

2024.04.16 | 15:54

1
Как, те не искат да работят, пък и трябва да обикалят , за да купуват гласове, много са заети

Добави коментар

Водещи новини