План сметката за изборите: Най-много пари получават общините – 53 млн. лева

  • 12 април 2024 13:07

  • 324
  • 1
План сметката за изборите: Най-много пари получават общините – 53 млн. лева
© Novini.bg/ Canva

Най-много пари за предстоящите избори ще получат общините. Това показва план сметката за организацията и провеждането на вота на 9 юни.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 905

Близо 53 милиона лева ще бъдат разпределени към общините. 38 милиона лева от сумата е за възнагражденията  и осигуровките на членовете на секционните избирателни комисии и 14 милиона за логистични разходи.

Почти 8,5 милиона лева ще са разходите на администрацията на Министерския съвет за логистика и заплати на членовете на РИК.  4,6 милиона лева са средствата за Централната избирателна комисия, включително за хартиените бюлетини, компютърната обработка на данните от гласуването,  медийните пакети и разяснителната кампания.

ЦИК определи възнагражденията на СИК: Председател ще взема 275 лв., член - 234 лв.

МВР получава малко над 15 милиона лева за осигуряване на обществения ред,  9,3 милиона лева Министерството на външните работи за да организира вота зад граница.

За министерствата на регионалното развитие и това на електронното управление са заделени по малко над 2 милиона лева.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
324 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.12 | 17:46

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини