ЦИК прекратява обществената поръчка за обезпечаването на машинния вот за евроизборите

  • 09 април 2024 14:44

  • 873
  • 1
ЦИК прекратява обществената поръчка за обезпечаването на машинния вот за евроизборите
© Novini.bg/ Canva

Централната избирателна комисия (ЦИК) прекратява обществената поръчка за обезпечаването на машинния вот за изборите за Европейски парламент. ЦИК ще открие нова за предстоящия вот на 9 юни "две в едно" – за европарламент и предсрочни парламентарни избори. Това става ясно от проекта за дневен ред на днешното заседание на комисията.

Очаква се днес комисията да определи формата и структурирания електронен вид на списъците на избиратели, подкрепящи регистрациите в изборите на 9 юни 2024 г. В дневния ред на ЦИК е още проект на решение за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и/или в изборите за народни представители на 9 юни 2024 г.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 907

Очаква се ЦИК да обяви обществена поръчка за избори 2 в 1

Очаква се и утвърждаване на образци на изборни книжа за двата вида избори.

Тази сутрин президентът Румен Радев подписа указ за назначаване на служебно правителство на Република България в състав, предложен от определения за министър-председател Димитър Главчев.

Единствената промяна в състава е външният министър - поста заема Стефан Димитров, вместо първоначално номинирания Ивайло Ценов. 

Президентът Радев насрочи за 9 юни 2024 г. изборите за членове на Европейския парламент от Република България и предсрочните парламентарни избори.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
873 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:50

1
❤️ Г­­о­­­р­­е­­­щ­­и­­ ­м­о­м­­­и­ч­­е­­т­­­а­­ ­­­в­­и­ ­о­ч­­­а­к­в­а­­­т ­-­­­ X­­1­8­­.­­F­U­N

Добави коментар

Водещи новини