Веселин Тодоров: Ако изборите не са 2 в 1, нека са на 9 и 23 юни

  • 26 март 2024 11:28

  • 498
  • 3
Веселин Тодоров: Ако изборите не са 2 в 1, нека са на 9 и 23 юни
© Novini.bg/ Canva

Проблем би било на 16 юни да насрочат парламентарни избори, само седмица след европейските – няма да има време да приберем машините и да започне наново“.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, служебният кабинет и изборите 2 в 1 776

Това каза в предаването „Тази сутрин“ Весели Тодоров, изпълнителен  директор на „Сиела Норма“, фирмата собственик на машините за гласуване.

Коментарът му е свързан с очакването на нови предсрочни парламентарни избори у нас, ако партньорите в управлението не се разберат за нов редовен кабинет.

Проф. Маринов за политическата обстановка: Дали е театър на абсурда или комедия на ситуациите

Експерти вече предупредиха, че ако процедурата по връчване на мандати не приключи до 8 април, изборите за Народно събрания няма как да се проведат заедно с тези за Европейски парламент на 9 юни.

Тодоров уточни, че за 23 юни се очертават и големи частични местни избори. „Очаква се да приключат още няколко дела, включително и в София, и тогава ще ги пакетират. Може частичните местни да са предсрочни парламентарни“, допълни директорът на „Сиела Норма“.

Той съобщи още, че има обявена обществена поръчка за машини за изборите на 9 юни, но само за вот за Европейски парламент.

По думите на Тодоров няма да е проблем софтуерът за машините да е за избори 2 в 1, след като на последните местни избори е бил подготвен за вот 4 в 1 (тогава обаче машинното гласуване на първи тур беше отменено).

Директорът на „Сиела норма“ предупреди за два проблема – остарели флашки и хартията за машините, която не съответства на изискванията. ЦИК вече подготвя купуване на нови флашки, хартията зависи от БНБ, обясни Тодоров.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
498 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.03.26 | 15:16

3
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

2024.03.26 | 12:50

2
Изчезвай Прокопиева подлога.Много дължиш на народа.

2024.03.26 | 11:34

1
Русия жъне победи! Слава на братушките! Победа!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини