ЦИК с анализ и препоръки за евроизборите

  • 21 февруари 2024 10:00

  • 231
  • 2
ЦИК с анализ и препоръки за евроизборите
© Булфото (архив)

Общественият съвет към Централната избирателна комисия организира конференция на тема "10 години Обществен съвет към ЦИК - анализ на изборния процес и препоръки преди изборите за Европейски парламент". Форумът ще се проведе в Дома на Европа в столицата и ще бъде открит от първия председател на Обществения съвет професор Емилия Друмева и от ръководителя на Бюрото на европейския парламент в България Теодор Стойчев.

За участие в конференцията са поканени депутати и представители на МВР, както и на Министерствата на външните работи и на регионалното развитие, на съдебната система, социолози и други. Сред акцентите в обсъжданията ще бъдат темите за причините за недействителните гласове и какво показа видеонаблюдението, влиянието на социологическите изследвания върху гласоподавателите, машинното гласуване, както и предизвикателствата пред провеждането на изборите за Европейския парламент.

Общественият съвет към Централната избирателна комисия включва представители на български неправителствени организации, наблюдаващи изборите в страната.

Той е консултативен орган към ЦИК с основна цел да съдейства за осигуряването на прозрачност, демократичност и честност в изборния процес.

Съветът работи независимо от изборната администрация, като изработва становища, анализи и препоръки и организира дискусии, кръгли маси и други публични събития, свързани с изборната теория и практика.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
231 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:55

2
❤️ Г­­о­­­р­­е­щ­­и­­­ ­­­м­о­м­­­и­­­ч­­­е­­­т­а­­ ­в­и­ ­­о­­ч­а­­­к­­­в­а­­­т ­-­­ X­­1­8­.­F­U­­­N

2024.02.21 | 10:18

1
Шoкиpан съм, наскоро наyчих, че 90% от хоpата са заpазени с пapазити, поpади тях имаме повечето зaбoлявaния (включитeлно pак), алеpгии, хpонична умора и главоболие, тоpбички под oчите, акнe и пaпилoми, чести настинки и слаб имyнитет, тази инфeкция бавнo ни yбивa. Вземeте тecта и pазберете дали сте заpазени----> shout.to/testa

Добави коментар

Водещи новини