Белащица решава на референдум за отделяне от община Родопи

  • 17 декември 2023 13:29

  • 1058
  • 1
Белащица решава на референдум за отделяне от община Родопи
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Жителите на пловдивското село Белащица избират дали да се отделят от община Родопи и да се присъединят към община Пловдив.

В местния референдум право на глас имат 1733 души, но към 11 часа избирателната активност, която отчетоха членовете на трите избирателни секции, беше под пет процента.

До референдума се стигна след внесена подписка от жители на Белащица и искане от инициативен комитет до областния управител.

В същото време провеждането на местното допитване се обжалва пред Върховния административен съд от кмета на община Родопи, в чиято юрисдикция попада селото.

Гласуването ще продължи до 20 часа, а резултатите се очакват малко преди полунощ. За да е легитимен референдумът в него трябва да са участвали над 40 процента от имащите право на глас, предава БНТ.

"Гласувахме, няма начин. Трябва да вземем решение. Ако минем към общината има и плюсове, има и минуси. Един от минусите е, че по всяка вероятност общината ще вдигне данъците".

Референдум за нова конституция в Чили

"Искам да си останем със статута на село. Живеем си на село, селянин съм, не се притеснявам от това. Според мен това преминаване към община Пловдив има някакви задкулисни икономически интереси, които не бяха добре разяснени".

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1058 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.18 | 00:03

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини