Административният съд в Монтана потвърди избора на Златко Живков за кмет

  • 21 ноември 2023 21:50

  • 1841
  • 1
Административният съд в Монтана потвърди избора на Златко Живков за кмет
© Bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Административният съд в Монтана потвърди избора на Златко Живков за кмет. Двама негови опоненти оспорваха решение на избирателната комисия.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Административният съд в Монтана потвърди решение № 161 от 30 октомври 2023 г. на ОИК-Монтана, с което Златко Живков е избран за кмет на община Монтана, на първия тур на местните избори. 

Неговите опоненти Теменужка Цветкова от "Продължаваме промяната – Демократична България" и Петър Петров от "Възраждане" обжалваха решението. 

"Възраждане" иска касиране на резултатите за кмет и общински съветници в Монтана

В съда бяха преброени отново бюлетините от секционните комисия в квартал "Кошарник" в Монтана и село Габровница. 

Разпитани са свидетели, изгледани са записите от камерите на тези секции. 

В мотивите си за решение съдия Соня Камарашка посочва, че трябва да бъде потвърден изборът на Златко Живков за кмет на община Монтана, въпреки установените несъответствия при преброяването на обявените за действителни и недействителни бюлетини в двете секции. 

Въпреки допуснатите нарушения те няма да повлияят на съдържанието на оспорения акт, тъй като не са се отразили на крайния изборен резултат. Днес единият от жалбоподавателите Петър Петров заяви: "Ние ще се възползваме от правото си да го обжалваме пред Върховния административен съд", предаде БНР.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1841 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.22 | 01:11

1
И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате -------> mub.me/bluex

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини