Експерт: Фотофинишът в София сложи край на мита за всеядността на избирателя

  • 07 ноември 2023 09:22

  • 1241
  • 1
Експерт: Фотофинишът в София сложи край на мита за всеядността на избирателя
© Булфото (архив)

Фотофинишът в София сложи край на мита за всеядността на избирателя. Това мнение изрази пред БНР Весислава Танчева, комуникационен експерт, политически анализатор и активист на гражданското сдружение "БОЕЦ".

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Според нея вече няма партия на терена, която да може да си позволи да предложи безспорен кандидат, или както преди години се казваше – и магаре да бъде избрано.

Имаме абсолютно безпрецедентно ниска изборна активност и то на местни избори. Подобна активност наблюдаваме на европейски избори, отбеляза Танчева.

Ваня Григорова с коментар за имота ѝ, ромските гласове и Николай Малинов

Най-голямата опасност е демотивацията на хората да участват в политическите процеси въобще, смята Весислава Танчева. Така по думите ѝ се стига до все по-ниска легитимност на избираемите органи.

Резултатът на Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на е присвояване на протестния вот в София, заяви Танчева.

Протестният вот, който преди се отля към ИТН, впоследствие към "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", сега се концентрира при нея, допълни тя.

"Не мисля, че на тези избори наблюдавахме идеологически сблъсък. Наблюдавахме огромно количество хора, недоволни от сегашното политическо състояние на страната", коментира комуникационният експерт.

В предаването "Преди всички" Танчева посочи, че централната власт няма да понесе поражения от случилото се на местните избори. Тя прогнозира, че ще видим местни сглобки съвсем скоро. 

Според Танчева при оспорването на изборите в столицата може да "лъсне" невъзможността на изборната ни система да отчита коректно нашия вот.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1241 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
кореняк софиянец

2023.11.07 | 09:34

1
е как, като кмет стана внук на червено куфарче, а втора е мангуста, на която сметките ѝ ги плаща неизвестно КОЙ?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини