Николай Мелемов води на изборите в Смолян

  • 05 ноември 2023 23:31

  • 1347
  • 1
Николай Мелемов води на изборите в Смолян
© Facebook
Слушай новината Слушай новината

109 гласа повече осигуриха 4-и кметски мандат в Смолян на Николай Мелемов от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Това показват данните от паралелното преброяване на вота.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Според ОИК избирателната активност е била малко над 40%, което е с 9 на сто по-малко в сравнение с първия тур.

Днешният ден също не премина без нарушения. 18 жалби и 27 сигнала са постъпили в ЦИК. Голяма част от тях са свързани с машинното гласуване, което беше върнато за втория тур.

ЦИК обяви край на изборния ден в 21.00 ч.

"Много пъти сме имали бедствия, винаги сме помагали с всичко възможно. Ще осигурим пари, 12 години сме помагали на хората в нужда", заяви пред Нова телевизия кандидатът за кмет на Смолян Николай Мелемов от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Думите му бяха в отговор на въпрос как общината би помогнала на пострадалите от бурните ветрове в региона.

„Моята ситуация е различна – 12 години съм бил кмет, няма как да обещавам чудеса. Инфраструктурата е в добро състояние, оттук-нататък може да надграждаме – в култура, спорт, образование. Програмата ми е ясно разписана и ще я изпълняваме", коментира още Мелемов. По думите му, ако спечели балотажа, не би отказал подкрепа от никой общински съветник.

Опонентът на Мелемов - Стефан Сабрутев от Движение "Да спасим нашия град Смолян" изчаква официалните резултати за коментар. 32 000 души в общината имаха право на глас. 89 бяха общо избирателните секции, в 46 се гласуваше с машина. Малко след началото на изборния ден машината в село Смилян се е развалила и с решение на ОИК вотът е минал само на хартиени бюлетини.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1347 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.05 | 23:55

1
Горещи момичета ви очакват на - - - - Meetme.pw

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини