Цветан Цветанов: Нуждаем се от специално изборно законодателство

  • 05 ноември 2023 21:52

  • 779
  • 2
Цветан Цветанов: Нуждаем се от специално изборно законодателство
© Евроком
Слушай новината Слушай новината

Нуждаем се от специално изборно законодателство. Това каза в предизборното студио на телевизия „Евроком“ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, председател на Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г..

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

По думите му около 146 000 е държавна администрация, 12 000 са секционните избирателни комисии в страната, ако разделим администрацията на комисиите това означава, че могат да бъдат разпределени по 12 члена в комисия и да упражнят реален контрол и прозрачност на изборния процес. „Служителите от държавната администрация са грамотни и много по отговорни. Ако някой си позволи да злоупотреби и да направи манипулативен вот в изборния ден и фалшифицира протоколи той ще носи тежка административна и наказателна  отговорност. В такава ситуация сме, че никой вече не вярва на институциите, че когато отидеш да гласуваш, гласът ти ще бъде отчетен правилно“, заяви Цветанов и добави, че по този начин държавната администрация би била полезна да бъде спряно феодално влияние в общините.

„България се нуждае от прозрачност и контрол на изборния процес, след това опорочаване на последните избори, на което сме свидетели. Недопустимо е днес, 83-годишен човек, председател на 73-та секция в Пловдив да  не знае защо е там. Председателят и секретарят на СИК слагат най-важните подписи в протокола. Той не е бил на обучението преди първия тур, защото на първия тур е имало един младеж, който също не е знаел защо е там. Изпадаме в един парадокс, на този възрастен човек единствената мотивация е да си подпомогне пенсията с 200 лв. Представете си какъв е мотивът и до какво ниво е стигнал изборният процес в България“, каза Цветанов.

България гласува на балотаж: Първи резултати

„Ниската избирателна активност е явното недоверие към политиците и към кандидатите за кметове, които бяха издигнати. И на балотажа има доста сериозна подкрепа за „Не подкрепям никого“, което означава, че хората все пак са активни, но няма за кого да гласуват“.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа подчерта, че правилата не са еднакви за всички и този извод си правим с оглед на всичко случващо се и тази и миналата неделя на изборите.

Той добави, че недействителните бюлетини на първи тур - над 500 000 са действителният победител на тези избори.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
779 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ne

2023.11.05 | 22:27

2
grobarski bokluk dokato vav osranata darjava ne se vkara zakon za pecelelene izbori 50 procenta plus edin vse shte e taka niama kak sas 20 procenta glasove da se upravliava darjava
този

2023.11.05 | 22:08

1
още веднаж ако се обади ще му зашлевя шамар.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини