Пловдивчанин даде глас за “Локо Пловдив”, вместо за кмет

  • 05 ноември 2023 21:32

  • 1427
  • 0
Пловдивчанин даде глас за “Локо Пловдив”, вместо за кмет
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Запалянко пусна гласа си на балотажа за “Локомотив” (Пловдив) вместо за кмет. Случката е от район “Южен”, където под имената на кандидатите избирател изписа ЛОКО ПД.  Това обаче е направило бюлетината невалидна.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1155

В столичния квартал “Симеоново” пък на места изборният следобед премина под светлината на фенерчета от телефон.

Токът там е спирал повече от пет пъти, затова членове на секционни комисии пуснали фенерчетата, за да може да продължи балотажът.

Жена пък скъса бюлетината на майка си в секция във Френската гимназия в София, понеже видяла, че е гласувала “грешно”. Унищоженият вот е бил анулиран.

С друг проблем се сблъска ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков. Той се оплака в социалните мрежи, че тайната на вота му е била разкрита. Професорът гласувал на хартия и когато занесъл бюлетините на членовете на секционната комисия, за да ги подпечатат, те ги отворили. Професорът се опитал да им се противопостави, но отсреща му било обяснено, че така или иначе вечерта ще стане ясно как е гласувано в секцията, пише "24 часа".

Секционна комисия разкрила вота на проф. Анастас Герджиков

Председателката на СИК в Петрич пък бе отстранена от длъжността си след подаден сигнал срещу нея. Оказало се, че тя е съпруга на единия претендент за кметския стол, а опонентът му е подал сигнала. От общинската избирателна комисия се обърнали към ГД ГРАО в Петрич, откъдето им изпратили удостоверение за семейно положение, съпруг и деца, с което се доказало, че двамата са съпрузи.

Трилотаж имаше в 4 населени места - след първия тур по трима кандидати са били с равни гласове. Имаше и с по един - опонентът се отказал междувременно, като например в село Места край Банско.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1427 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини