Надежда Йорданова: Сигналите за контролиран вот не спират, излезте и гласувайте!

  • 05 ноември 2023 18:23

  • 793
  • 4
Надежда Йорданова: Сигналите за контролиран вот не спират, излезте и гласувайте!
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Сигналите за контролиран вот не спират през целия изборен ден, излезте и гласувайте, за да намалим тежестта им и да не решава друг бъдещето ви в следващите 4 години. За това призова юристът и бивш правосъден министър Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“., която е част от Правния щит на платформата “Ти броиш”, гарантираща прозрачността на местните избори.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1156

По думите ѝ сигналите за контролиран вот не спират и на втория тур, съобщават от пресцентъра на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от".

За последните часове от изборния ден тя посочи няколко получени сигнала за съмнения за контролиран вот от село Владая, както и от столичния квартал “Дружба”-2, за които веднага са уведомени органите на МВР за проверка и вземане на съответните мерки. Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. съветва гласоподавателите, които имат проблеми с машинното гласуване, да сигнализират секционната избирателна комисия. Ако машината не може да извади бюлетина за единия или другия избор, СИК съставя протокол за неуспешна разпечатка на бюлетина и възможността за упражняване на вот се възобновява.

МВР: В деня на балотажа са подадени 174 сигнала за изборни нарушения

Тя припомни още, че преди пускането на бюлетините в урната, избирателите трябва да следят за поставянето на печат върху бюлетината от машина от членовете на СИК. Координаторът на платформата Мирела Андреева изтъкна, че екипът на “Ти броиш” обработва сигналите на гражданите през целия ден.

“Продължавайте да ни сигнализирате за всичко, което ви направи впечатление в изборния ден, за да можем заедно наистина да опазим прозрачността и честността на нашия вот”, допълни тя. “Приятели, остават още 3 часа до края на изборния ден. Излезте и гласувайте! Вашият глас днес има най-голямата власт да определи кой да управлява нашата община, нашето населено място, нашия район в следващите 4 години. Ние, юристите от “Правен щит” сме до вас да гарантираме законосъобразното протичане на изборния процес. Излезте и гласувайте!”, призова Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“..

Последвайте канала на

Мая Йорданова
793 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.11.05 | 19:00

3
Тая много се е угоила! За Коледа ще е екстра! Но не може да стигне Вицето. Оная бие всички рекорди!

2023.11.05 | 19:01

4
Забравяш главатарката на комунягите. Яко мазна е и тя!

2023.11.05 | 18:58

2
яж лайна

2023.11.05 | 18:41

1
На свинче звънче

Добави коментар

Водещи новини