Как се гласува в скован от страх град?

  • 05 ноември 2023 11:05

  • 2513
  • 1
Как се гласува в скован от страх град?
© Novini.bg/ Canva
Слушай новината Слушай новината

Вторият тур на местните избори започна нормално в област Добрич. Всички секции отвориха навреме и към момента няма сигнали за нарушения. В една секция в община Добрич е отменено машинното гласуване, тъй като тя не е проработила и избирателите гласуват само на хартия. 

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

На балотаж кмет избират днес жителите на три общини – Балчик, Каварна и Добрич. Разкритите секции в тези общини са 195, като в 162 избирателите ще могат да гласуват и с машина. Кмет на кметства днес се избира и в 10 села от четири общини.

Как местни хора от Каварна коментират първия тур и изборните нарушения?

Сигнал: Малолетно момче агитира за кандидат-кмет и обещава 50 лв

"46% от общия вот на първи тур е съсредоточен в пет човека от две политически партии. По-скоро съм недоволен от процента гласуващи. За пореден път България показва, че много нисък процент се интересува от тези процеси и даденото му право на глас, един на четири години зависи твоето бъдеще от теб и ти да не отидеш до урната за пет минути!"

"Балотажът ще е много интересен. Има подадени над 15 сигнала за купуване на гласове и полицията в Каварна не е предприела никакви действия за разрешаване на този проблем. Което отново говори, че местните структури на полицията най-вероятно също работят в определена посока."

"Изненада ме пасивността на каварненското РПУ, полицията и прокуратурата на град Каварна, след като се знаеше, че криминален контингент участва в манипулиране на поредни избори и бяха уведомени. Може би с тяхно желание или бездействие подпомогнаха купуването на тези избори. Има нужда РПУ – Каварна и районна прокуратура да бъде подменен целият състав, до чистачка! Има подадени не 15, а 25-26 сигнала за едни и същи хора, които се занимаваха с купуване на гласове, част от тях са общински служители, началник отдели, има снимков материал как се раздават пари пред секции. 25 сигнала за 12 часа значи, че на всеки 30 минути е ставало нещо в град Каварна. Вотът в Каварна е купен над 60%!"

В Каварна страхът се усеща навсякъде. Криминална структура е заела сериозни позиции в града, твърдят още каварненците, които изразяват своето мнение в ефира на БНР.

"Хората трябва да разберат, че изборът, който се прави, не е само за днес. Той няма измерението на 100, 200, 500 лева. Това е изборът за нашите деца, за нашите бизнеси, за развитието на града. Хората трябва да спрат да се страхуват. Този страх няма да го има, ако хората, които го създават, не управляват общината."

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2513 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.05 | 15:13

1
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини