Сигнал: Малолетно момче агитира за кандидат-кмет и обещава 50 лв

  • 05 ноември 2023 10:36

  • 1553
  • 0
Сигнал: Малолетно момче агитира за кандидат-кмет и обещава 50 лв
©
Слушай новината Слушай новината

Малолетно момче на 13 години от Центъра за настаняване от семеен тип в Брацигово агитирало за една от кандидатките за кметския пост, твърди сигнал до Общинската избирателна комисия. Момчето казвало пред потребители и персонал, че който гласува с конкретния номер в бюлетината, ще получи 50 лева.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Жалбата е подадена от директорката на социалното заведение Зорка Николова, която моли за незабавна проверка. От ОИК отговарят, че не са компетентни да извършат исканата проверка, тя е в ресора на отдел „Закрила на детето“.

ЦИК: Всички машини са изпратени до СИК, има работещ център за сигнали

На втория тур на местните избори ще се гласува по два начина – с хартия и чрез машина. Избирателните секции в страната са около 7250, като в 5900 от тях ще има и машини. Изборният ден започна в 7 часа и ще завърши в 20 часа. При наличие на чакащи пред секциите гласуването може да бъде удължено с 1 час до 21.00 ч. На балотажа ще се гласува за кметовете на общини, кметства и райони, които не са събрали повече от половината от гласовете при първия тур на местните избори. Този път при гласуването избирателите ще могат да избират как да пуснат своя вот – чрез хартиена или чрез машинна бюлетина.

На места избирателите отново ще имат повече от 1 бюлетина, в зависимост от това колко вида избор има в населеното място, като максималните възможни са 3 – за кмет на община, кмет на кметство и кмет на район.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1553 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини