Новите рекорди при недействителния вот: Анализ на експерти

  • 01 ноември 2023 10:42

  • 1197
  • 7
Новите рекорди при недействителния вот: Анализ на експерти
© NOVA NEWS
Слушай новината Слушай новината

Новите рекорди при недействителния вот и начина на гласуване коментираха журналистът Сибина Григорова и социалният антрополог Харалан Александров в студиото на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1160

„Живеем не в събудена, а в превъзбудена реалност. В момента сме в затихваща фаза на поляризация с шансове за нормализиране и развитие. Развитието изисква базисни консенсуси“, каза Александров. Той е на мнение, че ваденето на машините от вота е свръхреакция, а връщането им е добро решение.

"Чичо Цено" от скандалния запис в Малорад бе избран за общински съветник

Част от невалидните бюлетини е контролиран вот, посочи Григорова. Тя е на мнение, че избирателната активност е била ниска и заради ваканцията на учениците. Александров е на мнение, че случаят с подправените бюлетини в Малорад не е масова практика.Социалният антрополог смята, че на изборите в София за пръв път има класово разделение – представител на едрия капитал и елита, от едната страна,  и народен трибун, защитник на губещите от прехода, от другата страна. Друга разделителна линия е „нашите срещу вашите“ и „глобалното срещу локалното“, посочи той. По негови думи, заради оттеглянето на центристката партия в София, която е снемала тези конфликти, България може да осъществи тази социална, класова среща. Той постави въпроса дали служителите са готови да гласуват за собствениците.

Сибина Григорова е на мнение, че хората вече ще се заслушат в думите на Ваня Григорова, тъй като опасността да се избере прокси на Елеонора Митрофанова е огромна. По нейни думи, от другата страна стои Васил Терзиев, който има по-студен образ, но това е първосигналната оценка. Журналистът смята, че изборът на Ваня Григорова ще доведе до посокота на развитие, която ние не искаме.

Александров каза, че стратегията, която е приложена към Васил Терзиев е да бъде представен като бизнес герой от американски тип. „Той е червен принц, който се превръща в син принц, това е трансформацията на политическия и репресивен капитал на службите на комунистическата държава в бизнес капитал, който отново се трансформира в политически капитал, за да се затвори цикъла“, каза той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1197 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Тази

2023.11.01 | 16:51

7
плешивата от какво разбира точно

2023.11.01 | 14:30

6
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много сперма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба -----> mub.me/neoix

2023.11.01 | 12:48

5
Оставка на министър на мвр Стоянов.Толкоз фалшиви гласове.
Селянка

2023.11.01 | 11:29

2
Това грозилище от дясно с два косъма , не трябва да се показва изобщо по телевизията

2023.11.01 | 12:11

4
Lord voldemort

2023.11.01 | 12:04

3
Hahahha

2023.11.01 | 11:15

1
Това е много хубаво. Неграмотните цигани самоотпадат.

Добави коментар

Водещи новини