Бивш зам.-шеф за новия СОС: Искаме решения, а не оправдания

  • 01 ноември 2023 09:06

  • 726
  • 1
Бивш зам.-шеф за новия СОС: Искаме решения, а не оправдания
© Булфото (архив)

Искаме решения, а не оправдания. Хората се умориха. Това заяви пред БНР Иван Велков, бивш заместник-председател на СОС (2015-2019 г.), член на УС на БСК.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

В предаването "Преди всички" той изрази очакване новоизбраните общински съветници да се справят "с по-дългосрочните, по-важните, по-задължителните теми за градския живот" и да спре "безкрайно описателното отношение към съществуващите проблеми".

Ето кои партии ще имат представители в Столичния общински съвет

"Градското управление е преди всичко икономика. Колкото и да са големи проблемите, те се решават чрез ресурси", посочи Велков. Столичният бюджет не е чак толкова голям на фона на сравними европейски столици, които решават доста по-успешно проблемите си, допълни той.

Софийският местен парламент е вторият най-голям политически орган в страната, напомни Велков. Според него ще е ключово важно кои ще са председателите на няколко основни комисии и "ще е супер интересно как ще се подреди тази конфигурация".

Мнозинствата няма да са много плаващи. Оформящите се лагери са почти винаги черно-бели, поясни бившият общински съветник.

В общинските съвети често попадат хора, които в най-добрия случай са управлявали само собствената си Фейсбук страница, коментира той. По думите му "разковничето е в много рязка професионализация на администрацията".

"Нашата администрация е непобедима, независимо от изборите. Системите са остарели."

Последвайте канала на

Радина Лазарова
726 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.01 | 09:33

1
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини