Социологът Добромир Живков: Григорова няма да стопи разликата с Терзиев

  • 31 октомври 2023 16:23

  • 1907
  • 5
Социологът Добромир Живков: Григорова няма да стопи разликата с Терзиев
©
Слушай новината Слушай новината

Трудно преодолима е разликата между Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на и Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите на втори тур на кметските избори. Въпреки това кандидатурите на двамата първи са успели да постигнат целта си, а именно свалянето на ГЕРБ от управлението на столицата. Около тази теза се обединиха в студиото на предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR политологът Милен Желев и социологът Добромир Живков.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

„Вече успя да се скара с представители на „Възраждане“ на един от дебатите, но мисля, че ще се опита да ги привлече към себе си. Би могла да увеличи резултата си, но според мен няма шанс да надмине Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите“, на мнение е Желев.

По думите на Живков изводите след първия тур на местните избори говорят за промяна в политическата структура на властта в национален мащаб, като ПП-ДБ и „Възраждане“ се открояват като две партии, които могат да изградят достатъчно добри структури по места.

Васил Терзиев с голяма подкрепа от младите, при Григорова - силен мажоритарен елемент

Резултатите от изборите по-скоро биха довели до заздравяне на т. нар. сглобка в управлението, смята Желев.

„Беше очаквано да се отразят върху партньорите от некоалицията. От една страна това касаеше въобще бъдещето на кабинета преди ротацията. Сега обаче може би ще говорим за бъдещето на кабинета след ротацията. Парадоксално мисля, че резултатите от първия тур, всъщност биха могли да заздравят тази сглобка, защото тези, които се представят за непримирими съперници в местните парламенти, всъщност ще имат нужда един от друг, за да прокарват собствените си закони“, разясни Желев.

Според Живков се очаква силна фрагментация на общинските съвети в страната, което ще попречи на работата им.

„Ще дам пример - 14 политически сили в общинския съвет в Благоевград досега, вече стават 16. Колкото по-раздробен е един общински съвет, толкова по-разнопосочни са и интересите в него и толкова по-трудно ще се сформират мнозинства“, подчерта социологът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1907 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.10.31 | 21:29

5
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много спе`рма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба -----> mub.me/neoix

2023.10.31 | 18:42

2
Хахахаха, тея не разбраха ли, че колко по плюят по нея толкова повече надъхват повече да гласуват за нея, хахахаха.
долния малоумник

2023.10.31 | 19:08

4
У герберастията читав човек няма как да влезе, крадец и честен няма как да работят заедно, то у ПП-то е така, едните прости другите тъпи, хахахаха киро простото и боко тъпото, за кого да гласуваш.

2023.10.31 | 18:50

3
Къде пък са плюли по нея... Топ 3 те кандидата са супер слаби като цяло. Партиите в БГ трябва да почнат да излъчват кандидатите си с вътрешни избори както е в САЩ. В ГЕРБ и ДБ има къде къде по-читави хора от Терзиев и Хекимян.
Тенев

2023.10.31 | 17:36

1
Дали?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини