Полицейска акция в Бойчиновци: Има ли проблем с изборните книжа?

  • 30 октомври 2023 12:29

  • 1075
  • 1
Полицейска акция в Бойчиновци: Има ли проблем с изборните книжа?
© Bulphoto, архив
Слушай новината Слушай новината

Полицейска акция и следизборно напрежение има в Бойчиновци.  

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Акцията е започнала още през нощта след сигнал за документно престъпление, свързано с изборите. А именно - изборните книжа не са били прибрани в помещението, указано със заповед на временно изпълняващия длъжността кмет. Впоследствие те са били преместени, като входящият им номер е взет от стар документ.

Проверката по този сигнал продължава и в момента. Междувременно се оказа, че сигналите са общо пет, а жалбите - осем. Всички те са за различни изборни нарушения.

След приключване на изборния ден в Бойчиновци се стигна и до напрежение. Скандалът избухна между привърженице на двамата кандидати за кмет на общината, които отиват на балотаж следващата неделя.

Близо 75% грешки в протоколите в Благоевград

„Има разминаване в броя на бюлетините в една от секциите с около 126. Това налага те да бъдат преброени отново. Разминаването е в отразените в протоколите на СИК и действително извадените от избирателната кутия“, обясни Тодор Георгиев, говорител на ОИК- Бойчиновци пред БТВ. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1075 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.30 | 19:54

1
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини