Първан Симеонов ("Галъп"): Основните кандидати закъсняха с кампанията

  • 29 октомври 2023 20:16

  • 727
  • 1
Първан Симеонов ("Галъп"): Основните кандидати закъсняха с кампанията
©
Слушай новината Слушай новината

"Активността е по-ниска от миналия път. Към 19:00 часа е 36% за София, 33,7% за Пловдив, 39% за Варна. Само във Варна изглежда по-висока активността", съобщи социологът от "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов в предаването на Bulgaria ON AIR "Дебют или класика".

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Според него е възможно някои хора да решат да гласуват в последния момент. "Изборният ден продължава и всички данни за активност са само прогнозни", поясни той. 

"По традиция по-малките общини гласуват по-активно. Обясненията са и политически, и демографски. Виждате какъв е политическият климат, той е даже горещ, прилича на времето навън", коментира Симеонов.

Първи резултати: Васил Терзиев печели първия тур на изборите в София, балотажът – на кантар

По думите му калкулацията на два типа броене понякога отнема повече време.

"Основните кандидати закъсняха с кампанията. През последните две седмици имаше форсиране. Може да има известна ескалация на втория тур", добави Симеонов.

"Важен е политическият разговор. Няма генерални тенденции, в София и Пловдив резултатите са по-ниски, но пък във Варна са по-високи", посочи социологът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
727 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.29 | 22:24

1
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини