Не откриха нарушения с адресните регистрации в деветте общини в Кюстендилско

  • 27 октомври 2023 14:21

  • 668
  • 1
Не откриха нарушения с адресните регистрации в деветте общини в Кюстендилско
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Няма нарушения с адресните регистрации в деветте общини в Кюстендилско, заяви пред БТА областният управител Александър Пандурски след приключилата проверка по Закона за адресните регистрации.

Областният управител каза, че не са установени сериозни нарушения. "Става въпрос за несъществени нарушения, които не влияят върху нищо", каза Пандурски.

Касае се основно за случаи с жители на ромски махали в Кюстендил и Дупница, където самите регистрации са извършени без необходимото количество документи, но често пъти там и жилищата нямат регистрации, коментираха от областната администрация за БТА.

Експерт: Новорегистрираните избиратели могат да повлияят на резултата в малките населени места

Предстои обобщеният доклад да бъде изпратен на Министерския съвет.

За да бъде осигурено справедливо и законно провеждане на изборния процес в изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври, бяха съставени комисии, които да извършат проверки за спазване на изискванията за извършване на адресна регистрация или промяна на адрес. В състава на комисиите влизат служители от съответната общинска администрация, представители на областната администрация, на териториалните структурни звена на Министерството на вътрешните работи и на дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
668 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.27 | 20:13

1
Разпродажба! Хладен, удароустойчив и водоустойчив монокъл с 16x увеличение. Сега можете да видите всичко и само на половин цена--> mub.me/mono

Добави коментар

Водещи новини