Васил Терзиев представи визията си за градското планиране и развитие на София

  • 20 октомври 2023 18:40

  • 1318
  • 9
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Нашият екип търси системни решения, а не опити за замазване на проблема. Това каза на публична среща кандидатът на коалиция "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (Спаси София) за кмет на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите, на която представи един от най-важните ресори за функционирането на всеки град - градското планиране и развитие, предаде репортер на Novini.bg.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Първопричината на всичко е неправилно градско планиране, финансиране, липсата на умение да мислиш дългосрочно и проектът да бъде изпълнен качествено, а не да се чудим как да го ремонтираме и откъде да намерим финанси за това, заяви Терзиев.

Управлението на общината се лута, защото приоритетите са сбъркани, не се мисли дългосрочно, повечето проекти се случват "на тъмно", без участието на гражданите, добави кандидатът за общински съветник Гергин Борисов.

Искаме общината да започне да планира качествено и умно, използвайки инструментите на 21 век. В процеса трябва да участват и гражданите. Виждаме общината като катализатор на промяната и медиатор на процесите. А в момента тя стои отстрани и гледа сеира на гражданите, посочи арх. Любомир Георгиев.

Всички трябва да положим усилия, за да има София качествена градска среда, допълни той.

Едно успешно градско управление трябва да се базира на три неща: знания, план и екип. Затова в коалицията сформирахме работни групи по различни теми, отбеляза арх. Георгиев.

В момента се планира "на парче". Ремонтът на ремонта е крайният симптом на сбърканата система. Инвестиционното проектиране в момента е свързано по-скоро с приятелски услуги. Трябва да върнем стратегическото планиране в общината. Необходимо е да оптимиизраме работата с данни. Искаме да направим стратегическото упревление практично, то да е инструмент, който помага на админстрацията и на другите заинтересовани страни да постигнат целите си, коментира експертът.

Ето как Васил Терзиев може да превърне София в уютен дом

Архитектът и урбанист Калоян Карамитов посочи, че една от основните задачи, по които ще работи екипът на Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите, е осъвременяването на Общия устрийствен план. Следващото ниво е Подробният устройствен план. Подробните устройствени планове трябва да са съобразени с Общия устройствен план. Важно е те да са цялостни, на по-големи територии, отбеляза Карамитов.

Основните проекти трябва да бъдат приотизирани, да бъдат изготвени програми за реализацията им на базата на обективни аргументи, добави той.

Според арх. Любомир Георгиев към момента при издаването на разрешенията за строеж в София законите не се спазват.

Отговорността трябва да е там, където е по закон - проектант и надзор. Процесът трябва да се дигитализира. Много е важно тези неща да бъдат стандартизирани и да има предвидимост за всеки един, който се включва в този процес. Контролът на строителството трябва да се случва на терен, трябва да има проверки на място, заяви той.

Районните архитекти и главният архитект трябва да взаимодействат по-добре и да има много активно взаимодействие с други институции, каза още арх. Георгиев.

 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1318 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2023.10.21 | 01:28

9
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw
Ds urod

2023.10.20 | 23:17

8
Tva na spasi Sofia sa 15 minutnite gradove. Vseki na 15 min ot doma po adres pesha ili s velosiped i razreshenie tuk tam ot obshtina da se izliza nadalech. S drugi dumi konclager. Proverete v youtube 15 minute cities i c40 cities. Ako iskate tova glasuvaite za toia ds urod

2023.10.20 | 22:42

7
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

2023.10.20 | 21:54

6
Комунистическа издънка.

2023.10.20 | 21:38

5
КРА. ДЛИВО КОМУНИСТИЧЕСКО КОП. ЕЛЕ

2023.10.20 | 19:13

4
само глупости от тия кретенчета жълтопаветни
Това Комунистическо отроче За Нищо не става

2023.10.20 | 19:10

3
Бай Иван
УМРИИИИ ГНУСЕН УРОД

2023.10.20 | 19:02

2
БЕЗУМНИ АЛАБАЛИСТИКИ ОТ ЧЕРВЕНОТО КУФАРЧЕ.

2023.10.20 | 18:47

1
ДА ГО ДУХА КОМУНИЗМА!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини