Проверки в Добричко заради големия брой допълнителни регистрации по настоящ адрес

  • 19 октомври 2023 12:40

  • 685
  • 0
Проверки в Добричко заради големия брой допълнителни регистрации по настоящ адрес
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

В четири общини в област Добрич – Балчик, Крушари, Добричка и Генерал Тошево ще се извърши проверка по Закона за гражданска регистрация. Причината е в големия брой на допълнителни регистрации по настоящ адрес дни преди местния вот на 29 октомври, предаде БНР.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Изпълняващият длъжността областен управител Живко Желязков е изпратил писма до общините за сформиране на комисии, които да извършат проверките.

Проверките са във връзка с доклад, изготвен от МРРБ за необичайно голям брой регистрации по настоящ адрес и искания за гласуване по настоящ адрес в малки населени места преди местните избори.

ОИК в Пазарджик закри 3 секции в местни болници

Според публикувания документ на база проверка и анализ на ГД „Гражданска регистрация и административно обслужване“(ГРАО) става ясно, че в общо 343 населени места в страната има необичаен ръст на регистрациите. Докладът на МРРБ сочи, че с най-голям ръст в процента на избирателите по настоящ адрес в област Добрич - от 25% до 20% са селата Попгригорово, Приморци, Росеново и Тянево в община Добричка, както и с. Изворово в община Генерал Тошево.

Първенци по най-голям брой на новорегистрираните жители, желаещи да гласуват в местните избори на 29 октомври по настоящ адрес, са в с. Черна - 121, с. Стожер - 97 и с. Ведрина - 95.

Последвайте канала на

685 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини