Ваня Григорова: Столична община се е оттеглила от ключови сфери като спорта, културата и духовността

  • 17 октомври 2023 14:21

  • 938
  • 5
Ваня Григорова: Столична община се е оттеглила от ключови сфери като спорта, културата и духовността
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Столична община се е оттеглила от ключови сфери като спорта, културата и духовността, а все повече деца имат здравословни проблеми и са обездвижени. Тази позиция изрази кандидатът за кмет на столицата от МК „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“ Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на на среща със Станислав Ангелов – Пелето, представители на Сдружение Футболен клуб „Левски – Раковски“ и деца от спортния клуб на едноименния столичен стадион. В срещата взе участие и кандидатът за кмет на район „Триадица“ Диана Тонова.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Не може София да е отличена с титлата „Европейска столица на спорта“ за 2024 г., а да не се отделят почти никакви средства за спорт, коментира Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на, съобщават от пресцентъра на Градски съвет на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е - София.

В България има общини, които отделят по 7-8% от бюджета си за спорт, докато в София процентът е много под един, каза Пелето.

„За съжаление, днес има много деца с проблеми като астма и затлъстяване. Очевидно е, че нуждата от спорт е болезнена,“ заяви Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на и отбеляза още една сериозна опасност: „Очевидно е, че децата – поради липсата на спорт – се занимават с много други дейности, които са, меко казано, са на ръба на закона дори. Трудно можем да прогоним наркодилърите от оградите на училищата, когато не сме създали някаква възможност за развитие на младите хора,“ каза тя.

По думите ѝ, когато не са създадени условия за децата да се занимават с нещо креативно, не е чудно, че много млади хора проявяват разрушителни наклонности и вандализъм. Според нея родителите също са се оттеглили от тези дейности поради невъзможност, липса на време или средства.

Ваня Григорова: София няма да бъде толкова дясна, колкото на някои им се иска

„Нямаш време. Родителите в голямата си част също са тежко експлоатирани на работните си места. Те нямат време да си починат, какво остава да водят децата си по състезания и на тренировка всеки ден или 4 пъти в седмицата,“ отбеляза Григорова и заяви, че всичко това е следствие от оттеглянето както на държавата, така и на общината от всички онези дейности, свързани с развитие на талантите на децата.

„Много ценя това, което Вие правите. Опитвате се до известна степен да компенсирате оттеглянето на властите от тези ключови дейности,“ обърна се тя към представителите на спортното сдружение и допълни: „Надявам се да имаме възможността да помогнем това да се случва много по-адекватно във всички квартали на София или поне на ключовите места, които да са достъпни, така че децата сами да могат да ходят дотам и да не се налага родителите, бабите и дядовците да се чудят как да им осигурят физическа активност.“

От клуба изразиха готовност и необходимост от сътрудничество с местната власт. Обясниха, че се издържат чрез кандидатстване по различни проекти, но това е крайно недостатъчно. Според Станислав Ангелов известно допълнително финансиране, по-добра комуникация и организация, за да се работи професионално, е най-важното.

„Дейностите, в които бихме могли да си сътрудничим с общината, значително биха облекчили нас и работния процес като това общината да осигури дежурни лекари и охрана, вместо да се харчи ресурс от спортните клубове за наемането им, ресурс, който иначе би отишъл за децата. “, отбеляза Ангелов, който е директор на футболния клуб.

По думите му спортът е превенция, развива и много други човешки качества – като дисциплина, йерархия, децата се учат да се подкрепят и да работят в екип, да не предават приятелите си, понякога усещат и предателството, разказа бившата футболна звезда.

„Изградените умения се интегрират в обществото, което е изключително важно за цялостното развитие на нашата държава“, отбеляза Станислав Ангелов – Пелето.

По думите на кандидатът за кмет на район „Триадица“ Диана Тонова успехът на едно управление се измерва със степента на подобряване на качеството на живот.

„Не стига да сложиш една пейка пред блока по молба на живущите. Ще е достатъчно, ако си решил важните обществени проблеми на хората - децата им посещават детски градини, не си чупят краката по тротоарите, не обикалят часове, за да паркират в близост до дома си, не се страхуват да минават през тъмните подлези“, каза Тонова.

Според нея когато кметът се е погрижил за младите семейства и възрастните хора, тогава, със самочувствие за добре свършена работа, може и той да поседне на пейката пред блока. „Метафората е за всички управляващи Столична община. Време е да сложим край на този модел на управление. Време е София да се управлява с цел - повишаване качеството на живот на общността“, категорична бе Диана Тонова.

Програмата на Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на и Диана Тонова продължи със среща със симпатизанти в препълнената зала на клуба на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в район „Триадица“, в която взе участие и председателят на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е – София и кандидат за общински съветник Иван Таков.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
938 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Гоги

2023.10.20 | 08:28

5
Тежка нагла простакеса. Тъпа и инфантилна.

2023.10.17 | 16:37

4
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik
О , те комуняго-русофилите

2023.10.17 | 14:46

3
са супер-духовни . Особено когато се касае за руската КГБ църква.....Впрочем и нея май обрекоха на бездуховност !!!
О , те комунягорусофилите

2023.10.17 | 14:46

2
са супер-духовни . Особено когато се касае за руската КГБ църква.....Впрочем и нея май обрекоха на бездуховност !!!

2023.10.17 | 14:27

1
то цялата държава е така ма, фльорцо

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини