В търговищкото село Ралица няма нито един кандидат за кмет

  • 17 октомври 2023 14:02

  • 837
  • 2
В търговищкото село Ралица няма нито един кандидат за кмет
©
Слушай новината Слушай новината

В търговищкото село Ралица няма нито един кандидат за кмет. Това потвърди председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) адвокат Дияна Игнатова.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Казусът бе включен като точка от дневния ред на заседанието на Общинския съвет в Търговище днес, за да бъде избран временно изпълняващ длъжността кмет на населеното място.

ЦИК показа бюлетините за местните избори и разясни как ще гласуваме с машина

Когато няма регистриран кандидат за кмет, както е видно от Регистъра на кандидатските листи в ОИК, следва президентът да насрочи частични избори за кмет на кметство Ралица. Към момента длъжността се изпълнява от кметски наместник.

До провеждане на частични избори следва Общински съвет - Търговище да избере временно изпълняващ длъжността кмет на кметство Ралица, обясни по време на заседанието временно изпълняващият кмет на Търговище Валентин Велчев. 

Днес съветниците решиха за кметство Ралица временно да изпълнява длъжността „кмет на кметство“, считано от изтичане на мандата - 27 октомври 2023 г., до провеждане на частични избори и полагането на клетва на новоизбран кмет – Тошко Денев. Денев и досега бе кметски наместник, поясниха от администрацията. 

Последвайте канала на

Нора Виткова
837 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.17 | 16:37

2
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

2023.10.17 | 14:53

1
Толкова ли е бедно и не се полага заплата на кмета?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини