Антон Хемикян: Като кмет ще запазя културно-историческото наследство на столицата

  • 12 октомври 2023 18:20

  • 1399
  • 8
Антон Хемикян: Като кмет ще запазя културно-историческото наследство на столицата
©

Десетки граждани присъстваха на откриването на предизборната кампания на кандидата за районен кмет на “Средец” на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Венцислав Банчев в София. Той заедно с кандидат-кметът на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на за София Антон ХекимянАнтон ХекимянАнтон Хекимян е български журналист от арменски произход, директор „Новини, актуални представиха програмата си.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1153

„Най-важното е, че каквото и да се върши в столицата, искаме да го обсъждаме с гражданските организации. Искаме да сме отворени и да чуем всеки, който има идея как ще изглежда по-добре и ще бъде по-удобно. Да не се тропа по масата – този проект ще бъде приет, защото на нас така ни харесва – напротив”, заяви Антон ХекимянАнтон ХекимянАнтон Хекимян е български журналист от арменски произход, директор „Новини, актуални, пред репортер на Novini.bg.

„Ние искаме като граждани, представляващи  над 20-30 организации в София, нашият глас да бъде чут. Благодарен съм, че ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на ми повериха тази нелека задача и да мога да предавам гласа на гражданските организации, тук в топ центъра на София, изтъкна Банчев.

Антон Хекимян: София е икономическият лидер в държавата и ние единствени гарантираме, че това ще продължи

„Ние ще сме гласът на гражданите в общината и ще се опитваме по този начин и общинският съвет да се съобрази с това, което е важно за хората. Големите проекти, които планираме тук е ремонтът на площад „Света Неделя”, който трябва задължително да се случи. Искаме да направим много по-лесна свързаност между Южния парк и Градската градина, като това ще се случи с мостът над ул. „Бяла черква”, през „Мостът на влюбените”, през „Витошка” и до тук, за да може всеки един, от хората, които са решили да се разходят из града и да прекарат добре свободното си време – да го направят и да се свържат парковете. Съвсем близо тук е Борисовата градина и паркът „Заимов”, които също могат да са лесно достъпни”, обясни Антон ХекимянАнтон ХекимянАнтон Хекимян е български журналист от арменски произход, директор „Новини, актуални.

„Нашата роля е да го направим по възможно най-добрия начин, който е съобразен с живущите, с гражданските организации и хората, а не да налагаме мнението на един или друг”, допълни Венцислав Банчев.

„И тъй като в тази част на града има изключително много сгради, които са паметници на културата, а темата е изключително близка до мен, съм се опитвал да запазя това културно историческо наследство. Ще го правя и като кмет на София”, увери Антон ХекимянАнтон ХекимянАнтон Хекимян е български журналист от арменски произход, директор „Новини, актуални. „Да инвестираме, да търсим промяна в законодателството, за да може Столична община да може да влиза много по-бързо и да ремонтира къщи, които са изоставени, след това да изисква собствениците да платят тези пари, които са отделени за ремонта, а не просто да чакаме и да гледаме как културно-историческото ни наследство се руши пред очите ни и ние да не можем да реагираме по никакъв начин”, добави той.

На въпрос кои са най-наболелите точки, кандидатът за районен кмет на “Средец”заяви: „Всички знаем за къщата на Гешов, но аз ще подскажа за още една – т.нар. Детска библиотека на „Славянска”, която също е изключително красива сграда и затова ние като граждански организации сме подавали безброй сигнали да се запази и да не ѝ се смени статутът. Това е поредната гореща точка, която е проблема за бъдещия облик на София”.

Относно темата с подобряването на качеството на въздуха в столицата, Венцислав Банчев заяви: „Имаме страшно много инициативи, касаещи паркирането, които ще повлияят на по-чистия въздух. Ако наложим по-тежки мерки, като „червена зона” тогава няма да имаме този натиск към центъра и хората няма да има къде да паркират. Да, на никой не му харесва, но рано или късно това трябва да се случи”, каза той.

„За чистия въздух може да говорим след намаляване на трафика в центъра. Това ще се случи с довършване на допълнителните рингове на София, със завършването на Околовръстното, което не е ангажимент на Столичната община, а държавата трябва да намери средства, с които да изкупи имотите, да немери изпълнител на проекта. Когато бъдат готови тези проекти тогава и на трафика няма да се налага да минава през централната част на града на града и което ще доведе до намаляване на вредните газове и по-чист въздух”, обясни Хекимян.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1399 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Перник, ж.к.Изток

2023.10.13 | 06:08

7
До 7, че ти визията на престъпнико че че васко борчев ли сакаш да има ???
Перник, ж.к.Изток

2023.10.13 | 06:08

8
Престъпнико васко борчев си има престъпна визия и физиономия.
Жоро

2023.10.13 | 05:51

5
Хакимян има типичната визия на ГЕЙ.
Перник, ж.к.Изток

2023.10.13 | 06:03

6
Абсолютно. Нема такава мижитурка.

2023.10.13 | 01:37

4
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw
Анонимен

2023.10.13 | 00:42

3
Хекимян е новата Цецка Цачева. Подарък за нашето ДС момче Терзиев.
Sarbeca Z

2023.10.12 | 21:54

2
Хомосексуалист, арменец, противен и продажен, а отделно е раждан на село. Баща му и майка му кво викат по въпроса, че Хркимян обича да го чукат мъже !?

2023.10.12 | 21:22

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини