Димитър Кацаров: Смолян трябва да се превърне в атрактивна културна дестинация

  • 10 октомври 2023 10:27

  • 781
  • 1
Димитър Кацаров: Смолян трябва да се превърне в атрактивна културна дестинация
©
Слушай новината Слушай новината

Смолян има всички дадености да се превърне в атрактивна културна дестинация. Тази уникална изложба на Милко Божков заслужава да бъде видяна освен от смоленчани, и от всички гости на града. Тя има потенциала да привлича и туристи от чужбина. За целта културната програма на общината трябва да се промотира много по-активно. Това споделя независимият кандидат за кмет на Смолян Димитър КацаровДимитър КацаровДимитър Кацаров е независим кандидат за кмет на община Смолян, подкрепен от местна коалиция по повод изложбата от живопис и графика на именития български художник Милко Божков.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Димитър КацаровДимитър КацаровДимитър Кацаров е независим кандидат за кмет на община Смолян, подкрепен от местна коалиция разгледа изложбата и поговори с художника.

„Милко Божков е сред най-колоритните съвременни български художници. Неговите картини са необозрим свят, който ни потапя в духа на непреходните ценности.  Смолян трябва да бъде развиван като модерен културен център, който стъпва на традициите, но има поглед и към модерността. Имаме изключителни творци, с които като българи можем да се гордеем и Милко Божков е един от тях“, споделя Димитър КацаровДимитър КацаровДимитър Кацаров е независим кандидат за кмет на община Смолян, подкрепен от местна коалиция.  

Димитър Кацаров – кметът на честта и на хората

Той припомня, че местната коалиция “Новото време” - КРОС дари 82 000 лева за модернизацията на отоплителната и охлаждаща система на Художествената галерия – Смолян. 

„Нашата листа с кандидати за общински съветници има подчертано отношение към колекцията и фонда на градската галерия. Това е огромно богатство от национално значение и смятаме, че досегашното управление на общината е длъжник на обществеността в Смолян, що се отнася до галерията. Ние предвиждаме модернизиране на инфраструктурата й, вкл. изграждане на фотоволтаичен парк, с който ще бъде спестен разход от бюджета на община Смолян за електрическа енергия на стойност 60 000 лева годишно. Трябва да се мисли и за проект по дигитализиране на фонда на галерията“, казва Димитър КацаровДимитър КацаровДимитър Кацаров е независим кандидат за кмет на община Смолян, подкрепен от местна коалиция.

* Купуването и продаването на гласове е престъпление.

(платено съобщение)

Последвайте канала на

Теодора Павлова
781 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.10 | 11:50

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини