"Маркет ЛИНКС": Пловдивчани ще изберат кмет на балотаж

  • 10 октомври 2023 09:06

  • 1963
  • 3
"Маркет ЛИНКС": Пловдивчани ще изберат кмет на балотаж
© БТВ

33% от избиралите в Пловдив са твърдо решили да гласуват. Според изследването електоралните нагласи сред заявилите, че ще гласуват показват, че пловдивчани ще изберат кмет на втори тур.

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

Това показват данните на експресно регионално проучване на "Маркет ЛИНКС", проведено сред 402 имащи право на глас в община Пловдив, по поръчка на bTV в периода 3-8 октомври и по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Номинацията на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Костадин Димитров е първи с подкрепата на 35% от гласуващите. Ивайло Старибратов от ПП-ДБ е втори с подкрепата на 29%, показват данните на "Маркет ЛИНКС".

Кандидатът на ГЕРБ-СДС за кмет на Пловдив: Етапност и алтернатива е решението за ремонтите в града

Ангел Георгиев от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" събира 13% подкрепа от заявилите, че ще гласуват. На четвърта позиция е Костадин Палазов от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е с 5% подкрепа.

Със същия резултат е и Славчо АтанасовСлавчо АтанасовСлавчо Атанасов е български политик, кмет на град Пловдив от 2007 г. до октомври 2011 г. Член е на партия от местната коалиция "Съединени за Пловдив" – 5%.

„Резултатът на първите двама е близък. Дори е трудно да се каже дали резултатът няма да бъде обърнат по време на кампанията. Очертава се балотаж между двамата кандидати на двете най-големи политически сили. За третото и четвъртото място също може да има обрати“, коментира в "Тази сутрин" социологът от "Маркет ЛИНКС" Добромир Живков.

Попитахме пловдивчани и подобрения в кои области могат да направят градът им по-добър за живот.

62% от анкетираните казват, че най-голям проблем за града е чистотата. 61% отговарят, че проблем е напускането на младите хора. 60% отговарят, че улиците и тротоарите трябва да се подобрят. 59% смятат, че подобрения в болниците и поликлиниките би направило Пловдив по-добър град.

Данните са на експресно регионално проучване на "Маркет ЛИНКС", проведено сред 402 имащи право на глас в община Пловдив, по поръчка на bTV в периода 3-8 октомври и по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1963 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.10.10 | 11:52

3
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik
zzz

2023.10.10 | 10:54

2
Ти да не си бил вътре в манджата та та знаеш много добре, а си чешеш езика.
може ли бе

2023.10.10 | 09:27

1
29% да гласуват за подмяната и доносническа бг, айде гербавите са създали обръчи от фирми, които са на хранилка ... ама за тея по.мияри от подмяната и доносническа бг да гласуваш

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини