Каква кампания ни очаква?

  • 29 септември 2023 09:16

  • 826
  • 5
Каква кампания ни очаква?
© NOVINI.BG
Слушай новината Слушай новината

"Изненади и оспорвани битки на местния вот", прогнозира в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия социологът Евелина Славкова.

Тя уточни, че очакването за лесна победа в някои населени места няма да се осъществи. Според нея местните избори са интересни, защото има местни играчи, които засилват интригата за развоя от вота. „Важно е да обърнем поглед и към общинските съвети. Те решават в голяма степен това, което се случва”, уточни Славкова. Тя добави, че за кандидата на ГЕРБ ще е важно в кампанията да мобилизира твърдото ядро на партията, както и да разшири периферията. „Основните претенденти в София са надпартийни кандидатури. При ГЕРБ това е тенденция. „Хекимян има по-голям шанс да разшири ветрилото между първи и втори тур, отколкото Георги Георгиев”, каза още социологът.

Евелина Славкова подчерта, че националната картина ще влияе на местните избори и обратно. Според нея целта на Борисов е да види „синя карта”, както и да има по-голяма тежест. "Балансът да бъде наклонен повече към ГЕРБ. Това не означава, че „сглобката” ще бъде разглобена. Перспективата ѝ е много добра спрямо начертаната в началото”, каза още тя.

Фокусът в тези избори ще бъде върху София. За мен изненада ще има, ако спечели кандидатът извън двамата, които се очертават като фаворити”, каза Даниел Смилов. Според него местните избори имат влияние и в национален план, защото показват баланса между силите.

Старт на предизборната кампания!

Според Росен Стоянов са нужни професионални дебати, заедно с екипите на кандидатите. „Местната власт е ключова за управлението на страната. Ниската избирателна активност ще бъде трагедия. Ако продължи тенденцията на личностна конфронтация без съдържание, страната допълнително ще се маргинализира”, посочи Любчо Нешков. Според него по време на кампания реалните проблеми на София трябва да бъдат обсъдени.

Последвайте канала на

Десислава Станева
826 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.09.29 | 11:05

5
Това е по-добро от всяка виагра. /Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg
"Не"коалицията действат

2023.09.29 | 10:30

2
Единно задкулисно, а пред народа "съперници", изборите ще бъдат фалшивицирани като имайки предвид че лидера на "Не"коалицията е Пеевски.
ШИИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2023.09.29 | 10:53

4
НЕГРАМОТНА КОПЕЙКА КЪСОПИШКОВЕЦ ...... "ФАЛШИФИЦИРАНЕ".... СЕ ПИШЕ ..... НАПРАВО ДА ВИ ДАДЕМ НА ВАС КОПЕЙКИТЕ ИДИИОТИ ШОВИНИСТИЧНИ ПРРРРРАСЕЕТААААА ИЗБОРИТЕ .... СЛУЖЕБНО ЕЙ ТАКА ...А?;?
Ку.рю

2023.09.29 | 10:43

3
Мръсна, както винаги...
МНОУ УУБАВА кампания

2023.09.29 | 09:40

1
...ПРЕМЕНЕНА КОРНЕЛА .... НАТЪКМЕНА ...С КИТКА ОТ БАЛКАНА И СЪС СУКМАНА НА ХАРМАНА ..

Добави коментар

Водещи новини