Избирателни секции в Смолянско имат проблеми с машините за гласуване

  • 02 април 2023 08:23

  • 211
  • 1
Избирателни секции в Смолянско имат проблеми с машините за гласуване
© Булфото/архив

Информация за проблеми с машините за гласуване постъпват от секционни комисии в различни общини в област Смолян, според председателя на РИК – Смолян Росица Чакърова, предава БТА.

В секция №2 в Чепеларе е преустановено гласуването с машина и вотът е продължил само с хартиени бюлетини, след решение на РИК.  Изборният ден в Смолянски район е открит във всички 271 секции.

Сигналите за проблемите с машини засега са от 5 секции, като се отнасят за случаи на неразпечатване на бюлетина или в разпечатаната не е отразен вотът, а има произволни букви, уточнява Чакърова.  При други оплаквания се касае за отпечатване на нагъната или разкъсана бюлетина. 

В началото на изборния ден в отделни секции не са се явили членове на комисии, но вече се издават решения на РИК за назначаване на нови представители на тяхно място.

България гласува! Ще имаме ли правителство?

Гласоподавателите в област Смолян са 97 208, според предварителните избирателни списъци. Вотът е организиран в 260 постоянни секции, 6 подвижни и 5 в лечебни заведения.  Предвидени за гласуване с машини са 133 секции, но по-късно днес ще стане ясно в колко от тях ще продължи дигиталният вот.

Последвайте канала на

Весела Найденова
211 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Барба Ганюс

2023.04.02 | 08:33

1
ДПС и ОПГ правят избори.

Добави коментар

Водещи новини