Нормално започна изборният ден в област Разград

  • 02 април 2023 07:48

  • 182
  • 1
Нормално започна изборният ден в област Разград
© Novini.bg/Canva

Изборният ден в област Разград започна нормално, съобщи за БТА председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Жоро Чобанов. По думите му към момента няма данни за проблеми с машините за гласуване, както и информация за заменени членове на комисии.

Избирателите в региона ще могат да гласуват в разкритите 227 секционни избирателни комисии (СИК). Секции има също в болниците в Исперих и Разград. В 167 от секционните комисии вотът ще бъде изцяло машинен, а видеонаблюдение ще има в 187 секции. Трудно подвижните хора в област Разград ще могат да упражнят вота си с 32 подвижни урни. Социологическите агенции, които ще извършват проучване „на изхода“ в деня на изборите са пет, заяви Чобанов. 

Общият брой на гласоподавателите в Осемнадесети Разградски изборен район е 131 548 души, като спрямо вота през октомври миналата година броят им е с 906 по-малко. Само в община Разград 330 младежи, навършили 18 години, се очаква за първи път да гласуват. С право на глас в община Разград е и 100-годишна жителка на село Просторно, посочиха от общинската администрация. 

През нощта не са регистрирани произшествия около местата за гласуване, а в деня за размисъл е имало само една жалба за нарушение, касаеща проблем с параваните в секции в община Кубрат. Тя е оставена без уважение, каза председателят на РИК-Разград. 

България гласува! Ще имаме ли правителство?

В 18-ти МИР Разград 90 кандидати за народни представители, издигнати от 21 партии и коалиции ще се борят за четирите депутатски места в Народното събрание. Най-младият кандидат за депутат в Разградско е 21-годишен, а най-възрастният е на 76 години, посочи Жоро Чобанов. На парламентарния вот на 2 октомври 2022 г. доверието на гласоподавателите от областта си оспорваха 120 кандидати от 22 политически формации.

Весела Найденова
182 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Време е за Вызраждане!

2023.04.02 | 08:36

1
Време е да се гласува правилно, ако искате да възродите България, гласувайте само с хартиена бюлетина. На вашите герои-възродители слагате чавка, на останалите - хикс. Задължително на бюлетината дописвате "аз съм за Лева и против еврото". Ако имаме мнозинство тук, ЕС не може да ни задължи да приемем еврото и цифровия концлагер, съгласно директива на ЕК. Победа!

Добави коментар

Водещи новини