Политолог разкри за възможна коалиция след вота на 2 април

  • 30 март 2023 12:09

  • 739
  • 0
Политолог разкри за възможна коалиция след вота на 2 април
© Novini.bg/ Canva
Слушай новината Слушай новината

"Партиите успяха да разгърнат предизбрна кампания според възможностите си. Избирателите, политиците, партиите, всички са изтощени. Кампанията е изключително незабележима. Липсата на парламент е вредно за демокрацията и обществото. В тази среда политиците си позволяват недемократично говорене. Не е важно кой ще бъде първи".

Това каза за "Твоят ден" политологът Георги Киряков.

По думите му "Възраждане" ще извлече максимум ползи от настоящата поляризация. "Важно е да се знае дали ДБ-ПП могат да постигнат единство, за да си разпределят и местната власт. Има голямо желание за изместване на ГЕРБ от местните структури", подчерта той. 

Социологът доц. Мира Радева определи кампанията като скучна и затворена. "Дори в последния момент да се случи нещо, няма да има обрат в резултатите. Първите две формации са с много близки показатели, с т.нар. фотофитиш.

Проучване на "Алфа рисърч" сочи, че от тези, които със сигурност ще гласуват, 11% не са решили още за кого. Когато са толкова изравнени позициите между основните двама актьори, това ще играе срещу малките - на ръба на 4%-ната бариера. Тези, които са близо до тези проценти, едва ли ще ги прехвърлят. ПП има интерес да продължи тенденцията на силно противопоставяне с ГЕРБ, защото това ще помогне на кампанията им за местните избори", коментира тя. 

ПП-ДБ закрива утре кампанията си с уникално визуално шоу в София

От своя страна политологът Любомир Стефанов посочи, че няма да има рекордна избирателна активност.

"ПП има шанс да спечели няколко града, които обаче може и да загуби. Moжем да станем свидетели на коалиция ГЕРБ-ДПС след обработване и на гласовете от чужбина. ПП не ги чака нищо добро, ако продължават да се самоутвърждават като чистите носители на неподправената истина и отказват да участват в коалиция", смята той.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
739 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини