Даниел Смилов с прогноза ще има ли редовоен кабинет след вота на 2 април

  • 25 март 2023 16:45

  • 1808
  • 5
Даниел Смилов с прогноза ще има ли редовоен кабинет след вота на 2 април
© NOVA NEWS
Слушай новината Слушай новината

Ако "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" - "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ПП - ДБ) са първи и имат известна преднина пред ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, може да се опита правителство на малцинството, но при широко договорена програма и с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в би подкрепил правителство на малцинството, защото това не е толкова изискващ вариант. Възможността за редовен кабинет е 52%.

Това прогнозира в предаването "Офанзива" по NOVA NEWS политологът Даниел Смилов. Според него разделяне и гласуване по различен начин в ПП - ДБ няма да се случи. "За да има реална коалиция, в ръководството на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в трябва да настъпят промени. Има значение кой ще спечели изборите, защото върху първия пада най-голямата отговорност да се състави правителство. Ако първата партия се провали, шансовете на другите стават по-малко. Все пак възможно е с втория или третия мандат да се състави кабинет, случвало се е", смята той.

Политолог очерта три варианта за правителство след изборите

По думите му ако ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в спечели може да се опита да сформира обединение около т.нар. "хартиена коалиция". "Те трябва да направят нещо по въпроса с лидерството и корупционната репутация, но не искат да говорят за това. Аргументът им е, че хората забравят и времето минава. Проблемът е, че това не се обезсилва, може да излезе четвърто издание на закона "Магнитски", коментира Смилов. 

Филип Епитропов
1808 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.03.25 | 19:08

5
Първо място с 2 процента не става.
хаха

2023.03.25 | 18:53

4
от 2 години пропагандаторите на подмяната и продай бг + грантаджии към краварски нпо-та яко обикалят по телевизиите на пропагандата и лъжата бнт, бтв, нова и насочват мислите на гледащите ги в "правилната" посока

2023.03.25 | 17:57

3
33%от ;максуда;и туй то,да го духа купейкин

2023.03.25 | 17:22

2
Възраждане 33%
И сестра и майка

2023.03.25 | 17:02

1
Плешив и очилат , същата грозотия са цялото семейство на хранилка в су

Добави коментар

Водещи новини