В Ловешка област са сформирани 262 секционни избирателни комисии

  • 11 март 2023 14:19

  • 341
  • 3
В Ловешка област са сформирани 262 секционни избирателни комисии
© Novini.bg/ Canva

В Ловешка област са сформирани 262 секционни избирателни комисии за предстоящите парламентарни избори на 2 април. Почти се запазва и броят на избирателите според, подадените от общините списъци, въпреки че според последното преброяване жителите на областта са намалели значително, заради което бяха намалени и мандатите от 5 на 4.

Председателят на Районната избирателна комисия в Ловеч Валентина Недялкова съобщи, че по предварителни списъци избирателите в областта са почти 116 150, с около 600 по-малко от предходните избори. Затова се запазва и броят на избирателните секции в региона. В 176 от тях ще се гласува смесено, а в останалите 86 секции само с хартиени бюлетини.

Три от секциите са подвижни – в Ловеч, Троян и Луковит.

"Тази бройка вероятно ще претърпи промяна, тъй като срокът е 18 март, докогато избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборно помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия могат да подадат заявление за това. Всяка общинска администрация ще прецени дали са налице десет такива заявления за образуване на избирателна секция за гласуване с подвижна избирателна кутия, т. е. ако няма десет една от тези трите може да бъде закрита и респективно, ако в другите общини има подадени заявления ще се образуват там."

Недялкова припомни, че до 18 март е и срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес, когато той е в различно населено място от постоянния адрес.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
341 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.03.11 | 19:22

3
Утре на 12.3. от14 ч. в големите ни градове, разумните хора на България ще протестират срещу предателите от НС и военнолюбци, целящи след новите избои да ни въвлекат пряко във военни дийствия. Законовата рамка вече е подготвена, а сега им трябва и да спечелят. Дали и сега те няма да манипулрат изборите? Тези предатели вече са подвласни с живота си на чужди инстиуции. Те не ще заменят своя живот за този на мъжете и децата ни. Вдигни се Българино! Тази война не я искаме! Тази война не наша! Искаме мир и живот! Боже пази България!
PaulaFox

2023.03.11 | 18:03

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

2023.03.11 | 15:19

1
Утре на 12.3 в големите ни градове, разумните хора на България ще протестират срещу предателите от НС и военнолюбци, целящи след новите избои да ни въвлекат пряко във военни дийствия. Законовата рамка вече е подготвена, а сега им трябва и да спечелят. Дали и сега те няма да манипулрат изборите? Тези предатели вече са подвласни с живота си на чужди инстиуции. Те не ще заменят своя живот за този на мъжете и децата ни. Вдигни се Българино! Тази война не я искаме! Тази война не наша! Искаме мир и живот! Боже пази България!

Добави коментар

Водещи новини