МВнР покани международни наблюдатели за изборите

  • 03 февруари 2023 18:36

  • 346
  • 1
МВнР покани международни наблюдатели за изборите
© МВнР
Слушай новината Слушай новината

Министерството на външните работи (МВнР) отправи покани за международно наблюдение на предсрочните парламентарни избори на 2 април 2023 г., съобщиха от ведомството на сайта си.

Постоянното ни представителство във Виена изпрати вербални ноти с покани до Бюрото за демократични институции и права на човека, и Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Покани бяха отправени също до Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), чрез Постоянното ни представителство в Страсбург и до Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС), чрез Генералното ни консулство в Истанбул. При проявено желание от тези организации, МВнР ще предложи на ЦИК регистрирането на техни представители като международни наблюдатели на предстоящите избори.

87 млн. лева ще струват новите избори

Гарантирането на честни, свободни и демократични избори, съгласно най-високите международни стандарти, е приоритет за Република България, отбелязват от външното ни министерство.

Вчера президентът Румен Радев подписа указ за разпускането на 3 февруари 2023 г. на 48-ото Народно събрание и насрочи парламентарни избори за 2 април 2023 г. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
346 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ПЛАМЕН ГОРАНОВ

2023.02.03 | 19:12

1
120 ВЪЗДУШНИ МАНДАТА

Добави коментар

Водещи новини