Антоанета Цонева: Неестествената активност на вота на места показва стимулирано гласуване

  • 12 октомври 2022 16:56

  • 848
  • 2
Антоанета Цонева: Неестествената активност на вота на места показва стимулирано гласуване
© ДБ
Слушай новината Слушай новината

Интересът към гласуването по някакъв начин е бил стимулиран. Разглеждайки местата от където идват тези инжекции от гласове виждаме, че това са места, където нарастването на активността е в трицифрени проценти.

Това заяви в интервю за "Въпросите" на ТВ1 Антоанета ЦоневаАнтоанета ЦоневаАнтоанета Цонева е български експерт по изборен процес и гражданско участие в от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от", която беше водач на листите на коалицията в Пазарджик и в София - област. Политикът от “Демократична България” подчерта, че стимулираният вот показва, че ДПС е повишил своя резултат в пазарджишка област с 4555 гласа спрямо ноемврийските избори Това е районът, в който Делян Пеевски е бил водач е показал най-голям ръст в абсолютни гласове. Според политическия опит на Цонева и разговорите ѝ с изборни експерти такъв голям ръст само за една политическа сила е неестествен и необясним, още повече, че Пеевски не е имал срещи с гражданите по време на кампанията. 

Цонева разказа и за изтекло видео в изборния ден от секция в село Сърница, от което става ясно, че в обедната почивка е направен опит да се гласува вместо хора, които отсъстват. След видеото практиката е секнала. Като райони с направена злоупотреба Цонева спомена такива с ръст над 170% гласове за ДПС спрямо изборите през ноември 2021-а.  

Антоанета Цонева: Няма да съм депутат, но има много работа за вършене за ДБ

“ДПС дори не отвориха клубовете си. В община Ракитово, на площада си говорих с хората, а там резултатът за ДПС е впечатляващ отново. И ги питах, защото ликът на Пеевски беше сложен на всички павилиони и огради, защо биха подкрепили човек, който не ходи на работа и знаят ли, че Мустафа Карадайъ му извинява отсъствията като на ученик. Хората нищо не ми отговориха. Там просто в такъв разговор няма да се включат”, каза още Цонева.

„В Самоков, където е родното място на г-н Христо Ковачки, в тази община има най-голямата любов към Стефан Янев от всички общини в страната - 17.6% е резултатът там на „Български възход, в Бобовдол пък е около 12%“, каза още Антоанета ЦоневаАнтоанета ЦоневаАнтоанета Цонева е български експерт по изборен процес и гражданско участие в. Тя е категорична, че при такива взривни електорални удари става дума отново за стимулиран вот.

Филип Епитропов
848 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.12 | 18:51

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
къдрава

2022.10.12 | 17:23

1
навсякъде ли?

Добави коментар

Водещи новини