Акад. Денков: Ако получим мандата, ще направим всичко възможно да намерим партньори

  • 03 октомври 2022 20:58

  • 2989
  • 9
Акад. Денков: Ако получим мандата, ще направим всичко възможно да намерим партньори
©
Слушай новината Слушай новината

"Очевидно не сме успели да стигнем до достатъчно хора и да им разкажем за какво всъщност се борим и каква е ползата за тях. Очевидно този разказ не е стигнал до достатъчно хора. Те са предпочели други политически сили, така че такава е ситуацията. При тези избори можем да бъдем конструктивна опозиция", коментира акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" в "Денят ON AIR".

Той изтъкна, че имат европейска ориентация, борят се с корупцията, имат социални ангажименти към хората и подкрепят бизнеса. Бившият образователен министър поясни, че могат да преговарят с партиите, които са готови да подкрепят европейска ориентация и ясна ефективна борба с корупцията. 

Кирил Петков: Тук сме задълго, заедно ще променим България

"Причината, заради която казваме, че ще бъдем опозиция, е че партиите, които се посочват като потенциални партньори, нито ГЕРБ, нито ДПС ги интересува борбата с корупцията. Оттам нататък няма как да се решат и другите проблеми. Как ще подкрепяме бизнеса като се знае, че тези две партии го притискат изключително тежко", каза още акад. Денков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му въпреки трудностите миналата година "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" е успяла да състави правителство, а сега очакват същото и от "тези, които спечелиха изборите". Той подчерта, че правителството е паднало заради действията на "Има такъв народ".

"Ако получим мандата, ще направим всичко възможно да намерим партньори, които да застанат зад тези възможни приоритети. Ако има над 120 човека и има как да се работи по тази програма, може и да стане правителство. С "Демократична България" ние имаме много близки виждания по всичко, освен по това къде е границата между фискална дисциплина и социални мерки. Там е въпрос на баланс, дискусия и намиране на правилно решение. Така че аз не очаквам никакви сериозни концептуални проблеми. По отношение на БСП - ние работихме с тях достатъчно, за да видим, че когато става дума за важни решения, всъщност те участват или се дистанцират по такъв начин, че да не блокират целия процес", обясни акад. Денков. 

Според него Борисов е блокирал ГЕРБ и България, а двете имат много по-голям потенциал. Ако Борисов и обкръжението му си тръгнат от политиката, всички ще спечелим от това, смята бившият министър.

Мая Йорданова
2989 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
ЕДНА ЖЕНА

2022.10.04 | 09:13

9
ти пък си толкова залухав не че ония простият киро не е и пед@ла асенчо ама тия шиб@т ли се

2022.10.04 | 00:44

8
Не ви искаме мошеници, морално пропаднали парапети и крадци.Ще ви гоним с камъни.

2022.10.03 | 21:12

2
Ще получиш кол в г.ъза
Коч

2022.10.03 | 23:38

7
Набиване на кол или бой с кол?
Алоо

2022.10.03 | 22:46

6
Ти изобщо имаш ли представа, кой е този човек? Това е световно известен учен и България трябва да се гордее с него, засрами се!

2022.10.03 | 22:23

5
Дeпутатите и министрите се отказват от фирмите си. Акaдемиците защо остават акaдемици?
PaulaFox

2022.10.03 | 22:05

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Благодаря, но не!

2022.10.03 | 21:25

3
Видяхме на какво сте способни- унищожихте държавата за 6 месеца, цъкльо!

2022.10.03 | 21:12

1
Я на очилатко му харесала власта

Добави коментар

Водещи новини