В област Плевен са сформирани 13 подвижни секционни избирателни комисии

  • 22 септември 2022 16:16

  • 321
  • 1
В област Плевен са сформирани 13 подвижни секционни избирателни комисии
© Getty (архив)

В област Плевен са сформирани 13 подвижни секционни избирателни комисии (СИК). Това съобщи пред БТА Николай Яков, председател на Районната избирателна комисия (РИК) в Плевен.

По една подвижна секция ще има в общините Кнежа, Искър, Белене, Гулянци, Долна Митрополия, по две - в Плевен, Червен бряг, Левски и Никопол.

Яков припомни, че крайният срок за подаване на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия бе до 17 септември, а до вчера трябваше да бъдат сформирани и комисиите.

Общо секционните избирателни комисии в областта към днешна дата са близо 400. Допълнително са образувани СИК в болницата в Кнежа, в Многопрофилната болница за активно лечение "Сърце и Мозък" в Плевен, както и по една в затворите в Белене и Плевен.

Очаква се да бъдат сформирани две избирателни комисии в Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Д-р Георги Странски" в Плевен и в Дома за възрастни хора в село Бохот.

"Комисии в ковид отделения в болниците няма да има за тези избори, няма решение за това на Централната избирателна комисия", обясни Яков. Той добави, че болните с COVID-19 ще трябва да гласуват в секциите, сформирани в съответното лечебно заведение.

По думите на председателя на РИК – Плевен пробното гласуване с тестовите машини преминава при слаб интерес в област Плевен. Според него това може да се обясни с факта, че избирателите вече имат опит как да упражнят правото си на вот с машина и нямат нужда да се упражняват предварително.

В област Ямбол са сформирани 228 избирателни секции, без подвижните

Последвайте канала на

Валери Зайцев
321 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.09.22 | 17:19

1
Това е противозаконно.На дпс е този номер.И на предишните избори искаха.

Добави коментар

Водещи новини